De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Gelekte renders tonen LG G8X ThinQ vanuit alle hoeken’

Dennis de Vries
12 augustus 2019, 9:39
2 min leestijd
‘Gelekte renders tonen LG G8X ThinQ vanuit alle hoeken’

Nadat LG vorige week een mysterieuze teaser stuurde voor een nieuwe smartphone, is de LG G8X ThinQ nu vanuit alle kanten te zien op gelekte renders.

Lees verder na de advertentie.

LG G8X ThinQ renders gelekt

De LG G8X ThinQ wordt het nieuwe toptoestel van de Zuid-Koreaanse fabrikant, die op de IFA-elektronicabeurs wordt gepresenteerd. Dat wisten we al omdat LG een mysterieuze uitnodiging stuurde voor de lancering. Gelekte renders tonen het toestel nu vanuit alle hoeken.

Daarbij valt in de eerste instantie op dat LG andere keuzes heeft gemaakt wat betreft de camera’s. Aan de voorkant zit niet langer de Z-camera met ToF-sensor. Op de LG G8s ThinQ maakt die dankzij verschillende 3D-sensoren bijvoorbeeld veilige gezichtsontgrendeling mogelijk en laat het de gebruiker de telefoon bedienen met handgebaren.

Dat zal op de G8X niet meer mogelijk zijn. Een enkele camera voorop zorgt wel voor een aanzienlijk kleinere notch die meer ruimte biedt aan notificaties.

Gewone speakers, dubbele camera

Ook is er een speaker zichtbaar. De LG G8 ThinQ, die niet in Nederland is verschenen, gebruikte het beeldscherm als speakersysteem, maar dat laat LG blijkbaar ook vallen. De LG G8s ThinQ had ook gewone speakers.

Aan de achterkant van de G8X zit een dubbele camera. Over de resolutie van beide camera’s is nog niets bekend. Wel is er op de renders een extra sensor te zien, die vermoedelijk gebruikt wordt voor laserfocus, om zo snel scherp te stellen. De driedubbele camera van de LG G8S ThinQ krijgt in ieder geval geen navolging in dit toestel.

LG G8X ThinQ specs

Los van de kleine duppelnotch lijkt de G8X ThinQ erg op zijn voorganger. Aan de achterkant is het geheel wel iets strakker dan bij de G8s ThinQ. De dubbele camera’s zijn nu volledig in de behuizing verwerkt en een vingerafdrukscanner ontbreekt. Naar verwachting heeft LG die in het scherm verwerkt.

LG G8x thinq render gelekt

Overige specificaties zijn nog niet bekend, maar naar verwachting zullen die dichtbij LG’s eerdere vlaggenschip liggen. Dat zou betekenen dat het toestel een Snapdragon 855-chip heeft, met 6GB aan RAM en 128GB aan opslag. Het apparaat draait vermoedelijk op Android 9.0 (Pie). Exacte specificaties zullen we echter pas weten zodra LG het toestel zelf presenteert op de IFA 2019, die van 6 tot en met 11 september in Berlijn plaatsvindt.

Lees meer over LG

Bron: PriceBaba
Heeft dit artikel je geholpen?
LG G8s ThinQ
LG G8s ThinQ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu