LG gaat geen eigen besturingssysteem ontwikkelen maar kiest voor Android

Redactie
21 februari 2010, 19:23
1 min leestijd

Een van de grote spelers in de telefoonmarkt is de elektronica producent LG. Sommige grote merken hebben een eigen besturingssysteem die zij dan ook op hun eigen toestellen zetten, maar LG heeft op het Mobile World Congres te Barcelona bekend gemaakt dat zij stoppen met hun eigen OS.

Focussen op datgene waar je goed in bent

Volgens LG moeten bedrijven zich concentreren op waar ze goed in zijn, voor LG geldt dat ze hun sterkste punt hardware is. Dit is een wijsheid dat vrij vaak wordt gebruikt in diverse situaties, schoenmaker blijf bij je leest!

Android en Windows Mobile

Lees verder na de advertentie.

LG kiest daarom om geen  nieuw besturingssysteem te ontwikkelen, althans op zijn minst de komende twee/drie jaar niet. De elektronica producent kiest ervoor om bestaande besturingssystemen op hun telefoons te laten draaien, Android en Windows Mobile zijn de gelukkigen.

Meer verkoop

Waarschijnlijk is het voor LG zelf ook een voordeel als ze een bestaande en populaire besturingssystemen gebruiken. Ze krijgen door deze keuze een grotere groep potentiële kopers, Android gebruikers gaan nu misschien ook een LG kopen!

Bron: engadget

Thema: Android
Merk: LG

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's