Gerucht: Niet HTC, maar LG maakt Google Pixel XL2

Google is gaan schuiven met de planning voor de volgende Google Pixel. Van drie toestellen naar twee, en van HTC naar LG.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

LG Google Pixel XL2 in ontwikkeling?

Eerder dit jaar doken er verschillende geruchten op rondom de opvolger van de Google Pixel. Bronnnen beweerden dat het volgende Android-vlaggenschip wederom door HTC geproduceerd zou worden, maar dat er ditmaal drie in plaats van twee toestellen in ontwikkeling waren. Intern worden de codenamen ‘Walleye’ en ‘Muskie’ gehanteerd voor respectievelijk de opvolgers van de Google Pixel en de Pixel XL. Het derde model, de ‘Taimen’, zou een groter scherm hebben dan de Muskie.

Google heeft plannen voor Muskie echter onlangs volledig geschrapt, zo meldt het doorgaans betrouwbare Android Police. Het nieuws wordt bevestigd door 9to5Google, dat van bronnen heeft vernomen dat de intern gewenste accuduur niet wordt behaald. Ook zou de winstmarge op het toestel mogelijk te klein zijn. Fans van grotere smartphones hoeven zich echter geen zorgen te maken, want de Taimen ligt nog wel op schema. Anders dan eerder gedacht wordt die niet door HTC, maar door LG geproduceerd. Dat blijkt uit een bugreport op Googles site.

LG Google Pixel XL2

In een issuetracker voor de Taimen worden problemen rond Android 8.0 en de volgende generatie Pixel-smartphones bijgehouden. Hoewel er vooral door medewerkers van Google gepost wordt, staat er sinds kort ook een bericht over het laadsysteem van de Taimen gemaakt door iemand van ‘LGE Corp’. Dat maakt vrij duidelijk dat LG Electronics betrokken is bij de ontwikkeling van de Taimen.

LG is één van Google’s favoriete partners voor het produceren van smartphones. Zo maakten de twee bedrijven twee jaar geleden nog de LG Nexus 5X, het vlaggenschip voor Android 6.0. Ook zou Google fors hebben geïnvesteerd in LG’s flexibele schermen; het gerucht gaat dat de Taimen mogelijk een deels gebogen scherm heeft.

Vorig jaar werd de Google Pixel-serie in september gepresenteerd, vlak na de release van Android 7.0 (Nougat). Vermoedelijk volgt Google dit jaar hetzelfde schema, wat suggereert dat de Google Pixel 2 en de Pixel XL2 over drie maanden aangekondigd worden, ongeveer gelijktijdig met Android 8.0.

Lees het laatste nieuws over LG

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.