LG GT540 met Android wordt LG Optimus?

Redactie
16 april 2010, 17:25
1 min leestijd
LG GT540 met Android wordt LG Optimus?
lg optimus

Na een angstvallige stilte rondom het toestel, is gisteren op het Franse LG blog een item verschenen over de langverwachte LG GT540. In de post wordt een fotoserie getoond, waarin verschillende kleurrijke varianten van het toestel te zien zijn. De foto’s bevestigen de bijzondere looks van het toestel en tonen tevens varianten die als ladyphone op de markt zullen verschijnen.

Een oplettende lezer die even doorklikt naar het Flickr-account van LG Frankrijk, komt aldaar echter nóg een fotoserie tegen van de LG GT540. De titels die bij deze fotoserie gebruikt worden, wijzen op een geheel nieuwe naam voor het toestel: LG Optimus (was: LG GT540 Swift). LG heeft de naamswijziging nog niet officieel bevestigd, maar aangezien het hier om een blog van LG zelf gaat, lijkt een definitieve naamswijziging aannemelijk.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel de precieze specs nog niet zijn geopenbaard, is er wel een aantal zaken duidelijk. De LG optimus wordt een betaalbare (€259 pre-order in het Verenigd Koninkrijk) Quadband Android-smartphone met een 3,2-inch full-touch scherm, een HSDPA/3G-verbinding en nauwe integratie met sociale media. Welke versie van Android op het toestel zal draaien, is helaas nog niet bekend; zowel 1.6, 2.0 als 2.1 zijn genoemd. De LG Optimus wordt in juni in Nederland verwacht.

Het bericht bij LG France was weggehaald, maar is inmiddels weer terug.

LG optimus
lg optimus

Tipgever en tekst: John den Haan

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's