De Samsung Galaxy S21 FE nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

LG Gx onthuld in Zuid-Korea, wekt gevoel van déj   vu op

Gijs Ettes
16 december 2013, 8:05
1 min leestijd
LG Gx onthuld in Zuid-Korea, wekt gevoel van déj   vu op
LG Gx onthuld

LG heeft de LG Gx onthuld, een nieuwe high-end smartphone met een 5,5 inch-scherm (ips) met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een quadcore-processor (Snapdragon 600). Het toestel heeft qua specificaties en design veel weg van de Optimus G Pro, die eveneens is voorzien van een Snapdragon 600-SoC en hardwareknoppen aan de zijkant. Voor dit toestel is LG dan ook afgestapt van het `Back Button`-concept; bij de LG G2 betekende dat een verplaatsing van de volumetoetsen en powerknop naar de achterzijde van de telefoon.

Kijkend naar de andere specificaties van de LG Gx bekruipt ons ook een gevoel van déj   vu. De smartphone heeft dezelfde 2GB aan werkgeheugen en een accu met evenveel capaciteit als die van de Optimus G Pro (3140 mAh). Daarnaast zijn de camera’s aan de voor- (2 megapixel) en achterzijde (13 megapixel) identiek en heeft het toestel 32GB opslagruimte aan boord. Op zijn dunste punt is de LG Gx met 9,2 millimeter wel iets dunner.

Lees verder na de advertentie.

Net als de LG G2 heeft de LG Gx overigens de mogelijkheid om het scherm aan te zetten door twee keer op het scherm te tikken. Dat is als je bijvoorbeeld snel wilt checken of je nieuwe berichten hebt ontvangen. Verder draait het toestel op Android 4.3 (Jelly Bean).

Of de LG Gx ook in Europa verschijnt en hoeveel het toestel hier zal kosten, is nog niet bekend. In Zuid-Korea moet omgerekend zo’n 586 euro worden betaald voor de smartphone.

Lees meer over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu