De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG halveert verlies mobiele divisie

Redactie
27 juli 2011, 17:59
1 min leestijd
LG halveert verlies mobiele divisie
LG halveert verlies mobiele divisie

LG heeft het verlies van haar mobiele divisie weten te halveren naar zo’n 49,8 miljoen dollar. Dit blijkt uit de cijfers over het tweede kwartaal van 2011. Het is al het vijfde kwartaal op rij dat de divisie waar de LG smartphones onder vallen verlies maakt. In totaal wist LG in het laatste kwartaal een winst te boeken van bijna 146 miljoen dollar op een omzet van 13,3 miljard dollar. Vooral de Home Entertainment-divisie waar de LG televisies onder vallen doet het goed.

In het eerste kwartaal leed de mobiele divisie nog een verlies van 93 miljoen dollar, nu is dat bijna gehalveerd met een verlies van 49,8 miljoen dollar in het tweede kwartaal. LG wist zo’n 24,8 miljoen telefoons te verkopen in het tweede kwartaal, in het eerste kwartaal waren dit nog 24,5 miljoen telefoons. In de eerste helft van 2011 heeft het bedrijf bijna 50 miljoen telefoons verkocht, waarvan iets meer dan 10 miljoen smartphones. Volgens LG neemt vooral de niet-smartphoneverkoop in Europa snel af.

Lees verder na de advertentie.

De totale omzet van mobieltjes nam toe met 11,6 procent, en dit komt met name door de LG Optimus telefoons die sterk presteren. Zo werden onder meer de LG Optimus 2X Speed en de LG Optimus One goed verkocht in het tweede kwartaal. Momenteel heeft de Koreaanse fabrikant ook de LG Optimus 3D Speed en de LG Optimus Black in de markt die het volgens de eerste cijfers ook goed doen.

LG Mobile is momenteel de op twee na grootste telefoonfabrikant van de wereld, maar het bedrijf heeft veel moeite Samsung en Apple bij te houden. Naar verwachting zal de mobiele divisie van LG in het derde kwartaal van 2011 geen verlies meer lijden. Zo zal LG het komende kwartaal een nieuwe reeks high-end smartphones presenteren die het tij moeten keren.

Bron: LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu