LG introduceert haar eerste Android-telefoon, de GW620
Wouter Nijsen

LG_GW620_2[20090914125359325]Tijdens de IFA was er korte tijd de Vodafone-branded Android-telefoon van LG te zien. Het toestel ging als Etna door het leven en werd onthuld door Vodafone. Nu komt LG met een officieel persbericht waarin ze de GW620, de officiële benaming,  aankondigen. De GW620 heeft een 3 inch touchscreen en een uitschuifbaar QWERTY-toetsenbord. Na de T-Mobile G1 en de recent aangekondigde Motorola Cliq is dit het derde Android-toestel dat zo’n hardware-toetsenbord bezit. Het begint erop te lijken dat we bij Android hetzelfde onderscheid in toestellen zien als bij Windows Mobile al lange tijd gebruikelijk is, namelijk volledig touch-toestellen en toestellen met touch-bediening  én een hardwaretoestenbord. Hiermee is het voor Android nu ook mogelijk een groter deel van de markt te bedienen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Vreemd genoeg maakt het persbericht geen melding van de verdere specificaties van de GW620, wat doet vermoeden dat dit persbericht voortijdig openbaar gemaakt is na de plotselinge onthulling door Vodafone tijdens de IFA. Uit de afbeeldingen kunnen we wel afleiden dat LG voor de standaard Android-interface heeft gekozen en niet, zoals HTC en Motorola, met een eigen ontwerp komt. Prijs, releasedatum of informatie met betrekking tot de release in Nederland ontbreken.

LG_GW620[20090914125359314]

Via: Persbericht

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.