LG onthult K-serie met twee betaalbare midrange smartphones

Jarno Stinissen
4 januari 2016, 19:10
2 min leestijd
LG onthult K-serie met twee betaalbare midrange smartphones

LG introduceert de K-serie, een nieuwe smartphonelijn gericht op jongeren. De K-serie bestaat uit twee midrange toestellen, de LG K10 en K7.

Lees verder na de advertentie.

Dit is de nieuwe LG K-serie

Dat maakt LG vanavond tijdens  elektronicabeurs CES bekend. De LG K10 en K7 beschikken over features die we kennen van LG`s premiummodellen. Een voorbeeld hiervan is het design, dat zich kenmerkt door de gladde achterkant en randen zonder knoppen. Met een aantrekkelijk prijskaartje zou LG zich willen richten op jongeren.  Het is echter onduidelijk wat de LG K10 en K7 precies gaan kosten.

LG K10

De LG K10 is het grootste toestel en beschikt over een 5,3 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De K10 wordt uitgebracht in een 3G- en 4G-model, waarvan de specificaties op sommige punten verschillen. Zo wordt het toestel aangedreven door een quadcore of octacore processor met 2GB, 1,5GB of 1GB RAM. Onder de motorkap is verder  16GB of 8GB  aan opslagruimte en een 2300 mAh-accu aanwezig. De LG K10 meet 146.6 bij 74.8 bij 8.8 millimeter, verschijnt in drie kleuren (wit, indigo en goud) en draait op Android 5.1 (Lollipop).

lg k-serie

Een belangrijke feature van de LG K10 en K7 zijn de camera`s. De K10 heeft een 13 of 8 megapixel-camera aan de achterkant, en een 8 of 5 megapixel-camera aan de voorkant. Met de Gesture Shot-functie kunnen gebruikers via een handgebaar een selfie maken. De Gesture Interval Shot maakt meerdere zelfportretten wanneer je twee keer je hand sluit.

LG K7

De LG K7 heeft een kleiner 5 inch-scherm met  854 bij 480 pixels. De smartphone wordt aangestuurd door een quadcore-processor en beschikt over 1,5GB/1GB RAM en 16GB/8GB opslagruimte. Het toestel schiet foto’s met  een 8/5 megapixel-camera aan de achterkant en 5 megapixel-camera aan de voorkant. Verder is de LG K7 voorzien van een 2125 mAh-accu, Android 5.1 (Lollipop) en 4G-ondersteuning. De telefoon verschijnt in de kleuren wit, zwart en goud.

Release en prijzen

Het is onduidelijk wanneer de LG K10 en K70 in de Benelux worden uitgebracht en wat de  prijzen zijn. Mogelijk wordt daar de komende dagen meer over duidelijk.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG K7
LG K7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu