De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

LG presenteert nieuwe K8 en K10: budgetsmartphones met Android Nougat

Thomas Haenen
22 februari 2018, 15:30
2 min leestijd
LG presenteert nieuwe K8 en K10: budgetsmartphones met Android Nougat

LG breidt zijn budgetassortiment binnenkort uit met enkele goedkope Android-smartphones. De LG K8 en K10 hebben degelijke hardware voor een lage prijs, maar zijn helaas ook voorzien van verouderde software.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe smartphones, oude software

Naast vlaggenschepen als de LG V30 en G6 heeft het Koreaanse bedrijf ook de K-serie, die bestaat uit simpele smartphones met lage prijzen. Het bedrijf heeft enkele nieuwe budgetmodellen voor 2018 aangekondigd. Deze opvolgers voor de LG K8 en LG K10 liggen vanaf dit voorjaar in de winkels. Wanneer ze naar Nederland komen is nog onduidelijk, en ook de adviesprijs wordt pas op een later moment aangekondigd.

Een flink pijnpuntje is dat de nieuwe smartphones allemaal nog op Android Nougat lopen, een inmiddels anderhalf jaar oude versie van het besturingssysteem. Hoewel Google Android Oreo in augustus 2017 beschikbaar maakte, zijn er nog altijd geen LG-smartphones die op de software lopen. LG brengt bovendien zelden tot nooit updates uit voor zijn goedkopere smartphones, waardoor je (waarschijnlijk) vast zit aan de verouderde software.

LG K10 officieel

De LG K10 heeft een 5,3 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. LG heeft vooral verbeteringen op cameragebied doorgevoerd, die ervoor moeten zorgen dat foto’s minder ruis en een beter contrast hebben. In de camera-app vind je daarnaast nieuwe functies zoals Timer Helper, waarbij de flitser een paar keer afgaat vlak voor de foto gemaakt wordt, om je te helpen met aftellen.

LG V30s camera-app

LG brengt niet één, maar drie modellen van deze smartphone uit. De gewone LG K10 heeft een 13 megapixel-camera achterop en 5 megapixel-camera voorop. Er is 2GB werkgeheugen aanwezig en 16GB opslagruimte. De LG K10 Plus heeft 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte, en biedt voorop nog een betere selfiecamera van 8 megapixel. Dan is er nog de LG K10 Alpha, een voordeliger model met een 8 megapixel-camera achterop en 5 megapixel-frontcamera.

Allemaal hebben ze een 1,5 GHz-chipset met acht cores, vingerafdrukscanner achterop, en accu met een capaciteit van 3000 mAh. Waarschijnlijk verschijnt slechts één variant in Nederland, maar welke variant dat is, is onduidelijk.

LG K8

Van de LG K8 verschijnt gelukkig maar één versie. Dit instapmodel heeft een 5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Het geheel wordt aangedreven door een 1,3 GHz-chip met vier cores, 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte. De K8 heeft een relatief kleine, maar verwisselbare 2500 mAh-accu.

Achterop zit een 8 megapixel-camera, voorop een 5 megapixelcamera. Ook hier vind je extra camerafeatures zoals Timer Helper en ‘Flash Jump Shot’, waarmee je om de drie seconden maximaal 20 foto’s achter elkaar maakt. Die worden vervolgens gekoppeld en als timelapse getoond. Gezien de specificaties is de adviesprijs van de K8 waarschijnlijk zo’n 120 tot 180 euro.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG K10 2017
LG K10 2017

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu