De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Midrange LG K8 duikt op, draait standaard op Android 6.0

Jarno Stinissen
16 februari 2016, 13:16
1 min leestijd
Midrange LG K8 duikt op, draait standaard op Android 6.0

Op de  Hongaarse website van LG is de LG K8 opgedoken. De smartphone is nog niet officieel aangekondigd, maar het lijkt erop dat dit binnenkort gebeurt. De K8 is het vierde toestel in  de nieuwe  midrange-lijn van LG.

Lees verder na de advertentie.

LG K8 met Android 6.0

De LG K8 maakt gebruik van een 5 inch-lcd-scherm (1280 bij 720 pixels) en  beschikt over een 64-bit quadcore MediaTek-chipset met een processorsnelheid van 1,3GHz en 1,5GB RAM. Het toestel wordt standaard geleverd met Android 6.0 Marshmallow software met een lichte LG-skin eroverheen.

LG K8

Verder heeft het toestel  een 8 megapixel-camera aan de achterkant en een 5 megapixel-frontcamera.  Het opslaggeheugen van de LG K8 is met 8GB aan de lage kant, maar er is een mogelijkheid om een micro-sd kaart te gebruiken. Op het gebied van mobiele netwerken is er een ondersteuning tot en met 4G.

De accucapaciteit van de LG K8 is met 2125 mAh niet heel groot, maar gelukkig is de accu  wel verwijderbaar. Qua design maakt de K8 gebruik van een geribbelde plastic achterklep, zodat het toestel niet snel uit je handen glijdt.

Release en prijs

Wanneer de LG K8 voor de consument beschikbaar wordt, is nog niet duidelijk. Het toestel moet eerst nog officieel door LG zelf worden gepresenteerd. Na de release van de LG K4, K7 en K10 is dit het vierde toestel uit de K-serie van LG. De K-serie lijkt een voortzetting te zijn van de LG L-serie, die ook bestond uit midrange smartphones.

Bron: LG
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG K8
LG K8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu