LG kondigt ‘eerste Android-toestel’ LG Ally aan [VS]

Redactie
3 mei 2010, 21:39
1 min leestijd
LG kondigt ‘eerste Android-toestel’ LG Ally aan [VS]
lg ally

LG heeft in een persbericht aangegeven dat ze de LG Ally gaan lanceren, “LG’s first Android mobile phone”. Dat kan kloppen, als je de eerder gelanceerde LG GW620 even buiten beschouwing laat. Op 11 mei staat er een evenement gepland in New York en op 20 mei is de officiële lancering. De kans is echter groot dat de LG Ally volledig ondergesneeuwd raakt in de marketingcampagne waar het deel van uitmaakt. De LG Ally zal namelijk gelanceerd worden in combinatie met de film ‘Iron Man 2’.

Met augmented reality zal LG laten zien dat toestellen zoals de Ally niet alleen mensen dichter bij elkaar brengen, maar van iedereen een superheld maken. Bij aanschaf van een LG-toestel krijg je een Iron Man 2-stripboek en er komt een mini-filmsite (lgim2.com) waar je online games kunt spelen. Wat de specificaties van het toestel betreft: daarover valt in het persbericht bar weinig te lezen. Dat er een touchscreen en een QWERTY-toetsenbordje op zit had iedereen al kunnen raden.

Lees verder na de advertentie.

Wel interessant om te vermelden is dat de LG Ally het eerste Android-toestel is dat voorzien is van een exclusief voor LG ontwikkelde augmented reality-applicatie. Na aanschaf kun je de augmented reality-applicatie met Iron Man 2 content downloaden. Gek is dat ze zeggen: “the Ally is the ultimate complement for technology enthusiasts” zonder er verdere specificaties bij te vermelden. Volgens eerdere geruchten zou er trouwens maar een 600 MHz processor in zitten.

In Nederland kun je terecht voor de LG GW620 en de binnenkort te lanceren LG Optimus GT540.

In onderstaand promofilmpje is de LG Ally kort te zien:

Categorie: Fabrikanten
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's