De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

LG kondigt imposante smartphone Optimus G officieel aan

Redactie
28 augustus 2012, 13:10
1 min leestijd
LG Optimus G

Samsung en HTC: maak je borst maar nat. LG heeft vandaag de Optimus G officieel aangekondigd nadat redelijk wat specificaties al waren uitgelekt. Het nieuwe Android-toestel zal eerst via de Japanse telecomprovider Docomo worden gelanceerd, maar zal ook naar Europa komen. De specificaties zijn om te smullen: een Snapdragon S4 Pro quadcore-processor, 4.7 inch IPS-scherm (1280 bij 768 pixels), 2GB aan werkgeheugen, een 13 megapixelcamera en een batterij van 2100 mAh. Het is ook zeer fijn om te zien dat LG voor het eerst een wat strakker design kiest, waarbij de nadruk ligt op minimalisme in plaats van de ‘premium feel’ die LG altijd hanteert.

De Optimus G is 8.45 millimeter dik en ook de rand om het scherm (ook wel de bezel genoemd) is zo klein mogelijk gehouden, waardoor de voorkant voornamelijk uit glas en het touchscreen bestaat. Op dit moment draait de smartphone op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Dat is een kleine domper, maar het zeer waarschijnlijk dat het toestel ook naar Jelly Bean wordt geüpdatet. Het is nog niet bekend wanneer en voor welke prijs de Optimus G naar Nederland komt.

Lees verder na de advertentie.

Onderstaande foto is een speciale Docomo-versie die enorm gaaf en uniek oogt. Dus LG: haal de rode versie ook alsjeblieft naar Nederland. We wachten met smart.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu