De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG kondigt LG Optimus Black aan en demonstreert Wi-Fi Direct (CES 2011)

Redactie
5 januari 2011, 18:13
2 min leestijd
lg optimus black

LG heeft op de CES in Las Vegas vanochtend een persconferentie georganiseerd en namens Android Planet was ik daarbij aanwezig. De aandacht ging voor ons natuurlijk niet naar entertainment en apparaten voor in huis (die LG ook maakt), maar naar de aankondigingen rond mobiele telefoons. Belangrijkste nieuwe product is de LG Optimus Black, een toestel met 4 inch NOVA-scherm dat maar 9,2 millimeter dun is.

Dit NOVA-scherm is volgens LG het helderst en best leesbare mobiele scherm op de markt. Ook bij direct zonlicht kun je het scherm aflezen. De NOVA-schermen verbruiken bovendien tot 50 procent minder energie dan een gewoon LCD-scherm. Er zit een 1500mAh batterij in de LG Optimus Black en het toestel draait op Android 2.2 Froyo, met de mogelijkheid om naar Android 2.3 Gingerbread te upgraden.

Lees verder na de advertentie.

Aan de voorzijde vind je een extra 2 megapixel camera om te videobellen. Videobellen in hoge kwaliteit komt pas beschikbaar na de upgrade naar Gingerbread. Het toestel komt in de eerste helft van 2011 op de markt. Gisteren hadden we al een uitgebreid artikel over de LG Optimus Black. Meer details vind je in het persbericht op de website van LG.

Maar LG kondigde nog meer aan: een techniek om 3D-beelden op mobiele toestellen zichtbaar te maken, zonder dat je daarvoor een speciaal brilletje nodig hebt. En wat we ook op CES te zien kregen is de eerste openbare demonstratie van Wi-Fi Direct. Dit zorgt voor rechtstreekse Wi-Fi-verbindingen zonder dat er een hotspot nodig is. Mobiele apparaten kunnen op deze manier met elkaar communiceren en content uitwisselen, door op een knop te drukken. Het is op die manier ook mogelijk om mobiele apps uit te wisselen.

LG gebruikte de vandaag aangekondigde LG Optimus Black om de techniek te demonstreren. LG heeft de techniek geintegreerd met DLNA (Digital Living Network Alliance) zodat je content van je telefoon ook meteen op je tv of computerscherm kunt afspelen. Met Wi-Fi Direct kun je bijvoorbeeld foto’s naar printers sturen, telefoons synchroniseren met de pc en interactieve mobiele games spelen, zonder dat je een draadloos netwerk hoeft op te zetten. Je leest er alles over in een apart persbericht.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu