De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG kondigt Optimus 2X aan

Redactie
16 december 2010, 11:23
1 min leestijd
LG kondigt Optimus 2X aan
lg-star

Vergeet de LG Star. Dit toestel gaat vanaf nu door het leven als de Optimus 2X. LG laat weten dat de Optimus 2X een scherm krijgt met een grootte van vier inch, Android 2.2 (te upgraden naar Gingerbread), een 1 GHz multikernprocessor van NVIDIA en 1080p video-opname. De LG Optimus 2X komt in januari in Korea uit, gevolgd door Azië en Europa. Het is nog niet duidelijk hoeveel dit nieuwe toestel van LG gaat kosten, maar wij van Android Planet verwachten een prijskaartje tussen de 400 en 500 euro.

Het is opvallend dat de Optimus 2X niet met Gingerbread wordt geleverd. Gingerbread, de nieuwste versie van Google Android, is maandag 6 december geïntroduceerd. Het zal niet lang meer duren voordat het besturingssysteem op verschillende smartphones arriveert. De Google Nexus One en Nexus S zullen de eerste telefoons zijn die genieten van de nieuwe mogelijkheden van Android 2.3. Wellicht krijgt de Optimus 2X de upgrade op een later tijdstip via de eigen software van LG of over the air (OTA).

Lees verder na de advertentie.

“Dual-core technologie is een grote stap vooruit in de wereld van de mobiele technologie. Wij brengen de eerste telefoon uit met een multikernprocessor. Dat is geen kleine stap,” zegt Dr. Jong-seok Park, bestuursvoorzitter en president van de mobiele afdeling van LG Electronics. “Met unieke eigenschappen als HDMI-spiegeling (HDMI-beelden doorsturen naar een andere apparaat, bijv. televisie of computer, red.) en perfecte graphics is de LG Optimus 2x het bewijs van onze toewijding aan high-end smartphones.”

LG heeft overigens meer voor ons in petto in 2011. Zo komt de LG Optimus Pad eraan, een tabletcomputer die draait op Honeycomb (Android 2.4 of 3.0) en een scherm heeft van 8,9 inch. Kan deze tablet het tegen die tijd opnemen tegen andere tabletcomputers, zoals de Galaxy Tab (2) en de MOTOPAD van Motorola?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu