LG maakt weer winst met haar telefoons dankzij 4G LTE

Redactie
1 februari 2012, 11:52
1 min leestijd
LG maakt weer winst met haar telefoons dankzij 4G LTE
LG maakt weer winst met haar telefoons dankzij 4G LTE

LG heeft sinds lange tijd weer winst gemaakt met de verkoop van telefoons. Over het laatste kwartaal wist de Zuid-Koreaanse fabrikant 6,75 miljoen euro winst te boeken. Opvallend was dat LG aan het einde van 2011 een stuk minder telefoons heeft verkocht, 17,7 miljoen exemplaren in plaats van 21,1 miljoen een kwartaal eerder. Het succes is met name te danken aan de LG Optimus LTE die al een miljoen keer is verkocht. Het toestel is niet in Europa te koop omdat de providers hier nog geen LTE, snel mobiel internet (4G), aanbieden.

De laatste tijd lijkt LG zich niet meer zo te richten op Europa. De LG Optimus 3D werd groots geïntroduceerd, maar daarna bleef het akelig stil. Dat is ook terug te zien in de jaarcijfers. Het eerste gedeelte van 2011 was bijzonder goed voor LG, daarna zakte het sterk in. Over heel 2011 heeft de mobiele divisie van LG een verlies geleden van 194 miljoen euro. Het totale bedrijf had 190 miljoen euro winst.

Lees verder na de advertentie.

Het laatste kwartaal was wel winstgevend en dat komt onder meer door de LG Optimus LTE, de eerste 4G-telefoon met 720p-scherm, die het in Azië en de Verenigde Staten doet de fabrikant het echter wel goed. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft aangegeven zich voorlopig ook meer op deze landen te richten. Voor 2012 is LG positief, ze verwacht veel van haar toekomstige smartphones en LG hoopt ook meer 3D-televisies te gaan verkopen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu