Dit zijn de 4 nieuwe midrange smartphones van LG

Redactie
23 februari 2015, 9:33
2 min leestijd
Dit zijn de 4 nieuwe midrange smartphones van LG

In aanloop naar het Mobile World Congress heeft LG vandaag een viertal nieuwe midrange smartphones onthuld: de Magna, Spirit, Leon en Joy. De toestellen beschikken standaard over 3G of 4G en Android 5.0 Lollipop.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe toestellijn LG

De LG Magna, Spirit, Leon en Joy worden de komende weken uitgerold in Nederland en België, al is er nog niets bekend over de adviesprijzen van de toestellen. We verwachten echter dat de telefoons – gezien de midrange specs – een zacht prijskaartje meekrijgen wanneer ze in maart of april verkrijgbaar worden.

lg smartphones lg magna

Als gezegd worden de LG Magna, Spirit, Leon en Joy beschikbaar in varianten met 3G en 4G. De specs en het design (licht gebogen) van de versies komen grotendeels overeen, al krijgen de 4G-modellen een plastic metallook achterkant en de 3G-modellen een plastic achterkant met een patroontje. Ook hebben de 4G-modellen in sommige gevallen meer geheugen en een iets snellere  processor.

Specificaties LG Magna, Spirit, Leon en Joy

lg magna

Het krachtigste nieuwe toestel van LG is de Magna, die beschikt over een 5 inch hd-scherm met een in-cell touchscreen. Dit touchscreen is dunner omdat de touchsensoren zijn geïntegreerd in het scherm en niet in een aparte laag. Er is een 1,2GHz of 1,3GHz quadcore-processor aan boord, die wordt bijgestaan door 1GB aan werkgeheugen. Verder is er een 8 of 5 megapixel-camera aan de achterkant aanwezig en een 5 megapixel-frontcamera. Voor de opslag van apps en media is 8GB aanwezig en de 2540 mAh-accu staat garant voor een gebruiksduur van tenminste één dag.

De LG Spirit is vergelijkbaar met de Magna, maar beschikt over een 4,7 inch hd-scherm. Daardoor is de pixeldichtheid hoger (312 in plaats van  294 ppi), waardoor het beeld net iets oogt. De accu is met 2100 mAh kleiner, maar de overige specs zijn hetzelfde.

Het scherm van de LG Leon is nog een slag kleiner (4,5 inch) en is voorzien van een resolutie van 854 bij  480 pixels. De accu heeft een capaciteit van 1900 mAh en moet ook garantstaan voor minimaal één dag gebruik. De overige hardware wijkt niet af.

En dan tot slot de kleinste van het viertal: de LG Joy. Dit toestel doet het met een 4 inch-scherm met een resolutie van 800 bij  480 pixels. Het toestel heeft een 1,2GHz of 1,3GHz dualcore-processor aan boord en 512MB of 1GB aan werkgeheugen, afhankelijk of je voor het 3G- of 4G-model gaat. Foto’s schiet de Joy met een 5 megapixel-camera of vga-frontcamera en voor de opslag van apps heb je 4 of 8GB tot je beschikking. De 1900 mAh-accu is, net als bij de modellen hierboven, verwisselbaar.

Het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Joy
LG Joy

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu