De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Nieuwe Nexus-smartphone heet LG Nexus 5X, wordt iets dunner’

Gijs Ettes
8 september 2015, 15:21
1 min leestijd
‘Nieuwe Nexus-smartphone heet LG Nexus 5X, wordt iets dunner’

Naar verwachting worden op 29 september een tweetal nieuwe Nexus-smartphones van LG en Huawei geïntroduceerd. Een nieuwe foto toont opnieuw de LG Nexus-smartphone, die dunner wordt dan zijn voorganger en voorzien van een cameralens die iets uitsteekt.

Lees verder na de advertentie.

‘LG Nexus 5X dunner dan voorganger’

In nieuwe foto’s die online werden gezet door AndroidPit is te zien hoeveel dunner de LG Nexus 5X – zoals het toestel mogelijk gaat heten – wordt ten opzichte van de originele Nexus 5, die in de herfst van 2013 het levenslicht zag. Door die dunnere behuizing steekt helaas wel de cameralens iets uit, waardoor het toestel waarschijnlijk niet plat op een tafel is te leggen. Hieronder zie je de Nexus 5X (wit) in vergelijking met de Nexus 5  (zwart).

lg nexus 5x

De uitstulping zou ongeveer 1,8 millimeter dik zijn. Geruchten gaan dat de behuizing van de Nexus 5X 146,9 bij 72,9 bij 8 millimeter meet, wat zou betekenen dat het toestel breder en hoger wordt. De verschillen zijn logisch verklaarbaar: de nieuwe Nexus krijgt naar verluidt een groter 5,2 inch-scherm, met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Aan de achterzijde is ook een vingerafdrukscanner te vinden.

Verder heeft het toestel, dat eind deze maand waarschijnlijk wordt onthuld, de beschikking over een Qualcomm Snapdragon 808-chip, 3GB RAM, 16 of 32GB opslag en een 2700 mAh-accu. Foto’s schiet de Nexus 5X met een 12,3 en 5 megapixel-camera. Het toestel  zou tussen de 350 euro en 450 euro kosten en draait waarschijnlijk standaard op een stockversie van  Android 6.0 Marshmallow.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: AndroidPit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5X
LG Nexus 5X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu