‘LG’s volgende vlaggenschepen krijgen oled-schermen’

Rick van der Veer
17 mei 2017, 13:33
1 min leestijd
‘LG’s volgende vlaggenschepen krijgen oled-schermen’

Volgens geruchten stapt LG voor zijn volgende vlaggenschepen over op oled. Bovendien gaat het bedrijf zelf de schermen voor zijn oled-smartphones produceren.

Lees verder na de advertentie.

Dit worden LG’s oled-smartphones

Bronnen van The Korea Herald beweren dat LG overstapt op oled-displays voor al zijn aankomende smartphones. Het eerstvolgende toestel dat een oled-scherm krijgt is de LG V30, die later dit jaar op de markt komt. De LG G7 wordt vervolgens ook voorzien van een oled-scherm, maar verschijnt waarschijnlijk pas volgend jaar.

Vanaf juli gaat LG dergelijke schermen produceren, want er is veel vraag. Samsung is het enige andere bedrijf dat oled-schermen voor smartphones maakt, en is druk bezig met de voorbereiding voor de eerste iPhone met oled-scherm. Dat betekent dat er maar weinig capaciteit is om andere bedrijven ook van dit soort displays te voorzien.

Oled-schermen hebben een aantal voordelen ten opzichte van lcd. Zo is iedere pixel ook meteen zijn eigen lichtbron. Dit betekent dat de kleur zwart wordt weergegeven door pixels uit te schakelen, wat zwart ook echt zwart maakt. Dit ziet er niet alleen beter uit, maar bespaart ook energie. Daarnaast wordt de kleurreproductie van oled doorgaans als natuurlijker ervaren.

LG G6: naadloos lcd-scherm

De LG G6, het vlaggenschip van LG van dit jaar, gebruikt nog een ips-lcd-scherm. Opvallend aan dit scherm is de beeldverhouding van 18 bij 9. Dit betekent dat het scherm wat langer is aan de boven- en onderkant dan andere smartphones, wat meer beeldruimte oplevert. Daarbij heeft LG de schermranden zo dun mogelijk proberen te houden, waardoor het scherm bijna naadloos in zijn omgeving opgaat. Meer hierover lees je in de uitgebreide LG G6 review.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG V30
LG V30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu