De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG onthult zijn flexibele accu’s voor smartphones

Gijs Ettes
8 oktober 2013, 12:05
2 min leestijd
LG onthult zijn flexibele accu’s voor smartphones
lg

Nu LG en Samsung hard werken aan hun eerste smartphones met buigzame schermen, is het wat LG betreft ook tijd om met flexibele accu`s te komen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is namelijk klaar voor de massaproductie van buigzame accu’s die geschikt zijn voor toestellen met flexibele schermen.

LG heeft het na het op maandag onthullen van zijn  flexibele oled-schermen  niet lang laten duren voordat het zijn volgende technologie aan de wereld kenbaar maakt. LG Chem is namelijk al vergevorderd met de ontwikkeling van flexibele accu`s, zo ver dat de massaproductie al kan beginnen.

Lees verder na de advertentie.

Stepped Battery

LG Chem benut in principe drie verschillende technologieën voor zijn batterijen. De eerste noemt het bedrijf Stepped Battery. Bij een Stepped Battery worden twee of meer modules aan elkaar gekoppeld op verschillende manieren, resulterend in verschillende vormen. Hierdoor kan de vorm van een accu worden aangepast zodat hij iedere mogelijke leegte in een behuizing kan benutten.  Deze techniek wordt bijvoorbeeld in de  LG G2  toegepast, het meest recente vlaggenschip van LG.

Curved Battery

De Curved Batteries van LG Chem zijn de ontwikkeling waarvoor LG zijn persbericht heeft uitgegeven. Deze batterijen hebben namelijk de mogelijkheid om enigszins te buigen, dankzij een technologie die LG Chem Stack&Fold noemt. Dankzij die Stack&Fold-technologie kan de Curved Battery van LG de druk die ontstaat door het buigen van de accumodule beter weerstaan.  De vermeende LG-telefoon met flexibele display die nog niet is aangekondigd zou gebruik gaan maken van deze technologie.

Cable Battery

De Cable Battery is een nog indrukwekkendere accutechnologie die helaas nog niet op grote schaal is te gebruiken smartphones.  Deze accu in de vorm van een kabel kun je namelijk zo ver als je wilt vouwen of buigen, en is zelfs in een knoop te leggen. De techniek leidt tot dusver echter tot batterijen die weinig energie kunnen produceren en weinig hitte kunnen weerstaan. Op dit vlak is er dus nog werk aan de winkel voor LG Chem.

Via:  Phone Arena

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu