Placeholder

LG Optimus 3D krijgt Gingerbread in oktoberDe LG Optimus 3D krijgt op zijn vroegst pas in oktober een update naar Android 2.3 Gingerbread. Dat duurt nog redelijk lang, aangezien Gingerbread dan al tien maanden op de markt al zijn, maar de update zal wel de mogelijkheid hebben om 2D-beelden om te zetten in 3D-beelden. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om de game Angry Birds in 3D te spelen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het omzetten van 2D naar 3D kan echter alleen als de app gebruik maakt van OpenGL voor haar graphics. Of en hoe de functie zal werken in de praktijk is nog afwachten, maar in theorie betekent dit een mooie extra voor liefhebbers van 3D. De LG Optimus 3D is de eerste 3D-telefoon die in Nederland te krijgen is en vooralsnog de enige manier om 3D-content te bekijken op je smartphone. Hoewel de concurrentie eraan komt in de vorm van de HTC EVO 3D die binnenkort in de winkels zal liggen.

De LG Optimus 3D is nu het vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant, maar deze is nog wel voorzien van het relatief verouderde Android 2.2 Froyo. Het nadeel van de eigen softwarelaag die fabrikanten aanbrengen over de standaard Android-versie is dat het altijd enige tijd kost om de eigen software aan te passen aan de nieuwe Android-versie. Soms duurt het zo lang voordat de update gereed is dat deze uiteindelijk niet meer wordt uitgebracht. Hoewel Google met andere fabrikanten hierover afspraken heeft gemaakt, lijkt dat er bijna geen peil te trekken is over wanneer Android-updates van telefoonfabrikanten gereed zijn.

Bron: The Inquier

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.