LG Optimus 4X HD: eerste quadcore-telefoon van LG

LG Optimus 4X HD: eerste quadcore-telefoon van LGLG heeft in de aanloop naar Mobile World Congress de Optimus 4X HD aangekondigd. De smartphone heeft een quadcore-processor en is voorzien van een 4.7 inch IPS-scherm met een resolutie van 1.280×720. Aan boord is Android 4.0 Ice Cream Sandwich dat licht door LG is aangepast met haar eigen softwarelaag. Anders dan bij de Galaxy Nexus heeft de LG Optimus 4X HD geen virtuele knoppen maar drie fysieke menuknoppen onder het scherm. Het toestel is 8.9 mm dik.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


LG Optimus 4X HDDe quadcore-processor is gemaakt door NVIDIA en deze draait op 1.5 GHz. Het toestel is uitgerust met 1 GB RAM werkgeheugen en 16 GB intern opslaggeheugen. Het is nog niet duidelijk of dit interne geheugen kan worden uitgebreid met een MicroSD-kaart. De LG Optimus 4X HD heeft een 8 megapixel camera waarmee 1080p HD-video kan worden geschoten en een 1.3 megapixel camera aan de voorkant om mee te videobellen. Het vermogen van de batterij is 1.250 mAh.

De LG Optimus 4X HD zal vanaf het tweede kwartaal te koop zijn in Europa. Hoeveel het nieuwe vlaggenschip van LG gaat kosten is nog niet bekend, vermoedelijk zal dit tijdens MWC worden verteld. Het is de vraag wat LG eigenlijk nog kan aankondigen op Mobile World Congress. Eerder werden ook de LG Optimus 3D Max en de LG Optimus Vu al onthuld.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.