LG Optimus Hub: midrange-smartphone met Gingerbread

Redactie
13 september 2011, 11:41
1 min leestijd
LG Optimus Hub: midrange-smartphone met Gingerbread

LG heeft in Italië de Optimus Hub aangekondigd. De midrange-telefoon zal rond de 200 euro gaan kosten en voorzien zijn van Android 2.3.4 Gingerbread. Jammer genoeg zullen niet alle apps werken op het toestel, omdat voor een verouderde processor is gekozen met een ARMv6 kern. Veel apps hebben een ARMv7 kern nodig om te kunnen draaien, zoals Adobe Flash en Firefox voor Android. Desalniettemin is het een aantrekkelijk toestel met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

De LG Optimus Hub, die eerst bekend stond onder de naam LG Univa, heeft een 3.5 inch aanraakscherm met een resolutie van 320×480. Het geheel draait op een 800 MHz processor, heeft 512 MB werkgeheugen en 150 MB intern geheugen dat desgewenst is uit te breiden met een MicroSD-kaart. Aan boord is een 5 megapixel camera, GPS, Wi-Fi, 3G (tot 3.6 Mbps HSDPA) en Bluetooth 3.0. De afmetingen van het toestel zijn 113.4 x 60.8 x 11.9 mm en de Optimus Hub weegt 123 gram.

Lees verder na de advertentie.

In oktober moet de Optimus Hub in de winkels liggen voor een adviesprijs van 199 euro. Hoewel het toestel in Italie is aangekondigd, is de verwachting dat deze in heel Europa door LG zal worden uitgebracht. Het toestel zal de populaire LG Optimus One gaan vervangen, de huidige midrange-telefoon van LG die het nog altijd goed doet in de winkels.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu