De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG Optimus One krijgt Gingerbread in de lente

Redactie
20 maart 2011, 10:33
1 min leestijd
optimus-one

De Optimus One van LG krijgt deze lente een upgrade naar Android 2.3. LG laat via Facebook weten dat de upgrade eind mei wordt verwacht. Het bedrijf biedt de upgrade aan via de Android Market. Maar waarom eigenlijk niet draadloos, oftewel Over The Air (OTA)? De beweegredenen van LG zijn onduidelijk, maar wellicht is een applicatie via de Android Market gemakkelijker te distruberen dan OTA?

Lees verder na de advertentie.

Gingerbread brengt enkele vernieuwingen, zoals internetbellen, verbeterd energiebeheer en beter toetsenbord. Ook biedt Gingerbread ondersteuning voor NFC-apparaten.

Wie niet kan wachten, kan de launcher van Gingerbread installeren. Deze is door ontwikkelaar MoDaCo aangepast om te werken op telefoons met Android 2.2. Klik hier om de applicatie binnen te halen. Overigens is het ook al mogelijk om het Gingerbread-toetsenbord te installeren, maar daarvoor heb je wel root access nodig.

De LG Optimus One is één van de populairste Android-telefoons. Wereldwijd zijn er al miljoenen exemplaren verkocht onder verschillende namen, zoals de LG Vortex en de LG Optimus M. De Optimus One is niet de snelste Android-telefoon of de telefoon met het mooiste ontwerp, maar het toestel is al voor 200 euro simlockvrij verkrijgbaar.

Vorig jaar verscheen er een review over de LG Optimus One op Android Planet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu