Placeholder
Redactie

lg-optimus-vu-1Over een week gaat Mobile World Congress van start, maar LG heeft de grootste telecombeurs van Europa niet afgewacht. Zij kondigen vandaag al de LG Optimus Vu aan, een kruising van een smartphone en tablet. Het apparaat is vergelijkbaar met de Galaxy Note, met als verschil dat het 5-inch scherm een beeldverhouding 4:3 en een resolutie van 1024 x 768 heeft. Het gaat om een IPS-scherm dat erg geschikt is om teksten te lezen. De behuizing is dunner (8,5 mm) dan die van de Samsung Note. Binnenin vind je een 1,5 GHz processor, een 8-megapixel camera aan de achterzijde en een 1,3-megapixel camera aan de voorzijde. Android 2.3 is standaard aanwezig en voorzien van een extra LG-skin.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Bij de Optimus Vu wordt net las bij de Samsung Galaxy Note een pennetje meegeleverd. Er is 32 GB opslagruimte aanwezig en de 2080 mAh-batterij moet ervoor zorgen dat je meegeleverde functies als DLNA-mediadelen, HDMI-video en Wi-Fi-direct urenlang kunt gebruiken. Er komt ook een versie met tv-functie (T-DMB), maar die zal alleen in Zuid-Korea te koop zijn. LG is van plan om het toestel snel op de markt te brengen; de eerste landen krijgen ‘m al in maart.

De LG Optimus Vu verscheen al eens in een teaservideo, die we hieronder hebben opgenomen.

lg-optimus-vu-2

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.