De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

LG Prada 3.0 vanaf januari in Europa

Redactie
28 december 2011, 9:53
1 min leestijd
LG Prada 3.0 vanaf januari in Europa
lg-prada-3

LG heeft bekendgemaakt dat de Prada Phone 3.0 vanaf nu beschikbaar is in Korea. Andere Aziatische landen en Europa zullen volgen in januari. De LG Prada 3.0 heeft een 4,3 inch NOVA-scherm met een resolutie van 800 x 480. Er is gebruik gemaakt van Gorilla Glass om het scherm krasbestendig te maken. Binnenin is een 1 GHz dual-core OMAP4430-processor te vinden, een 8-megapixelcamera, 8 GB opslagruimte en een speciale Android-skin van LG. De nieuwe fashion-telefoon draait op Android 2.3.7 maar LG heeft beloofd dat er een upgrade naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich aankomt. Daarvoor zullen we dan wel tot het tweede kwartaal van 2012 moeten wachten.

Bij dergelijke telefoons zijn specificaties meestal niet doorslaggevend, maar gaat het vooral om het uiterlijk. En dat is in dit geval wel geslaagd: het is een strakke telefoon geworden, die doet denken aan de LG Prada-telefoons die de fabrikant eerder uitbracht. De behuizing is slechts 8,5 mm dun. De Koreaanse operator SK Telecom gaat de LG Prada 3.0 als eerste verkopen, voor een losse toestelprijs van zo’n 800 dollar.

Lees verder na de advertentie.

lg-prada

LG kondigde de nieuwe Prada-telefoon twee weken geleden aan. Wie op zoek is naar een modetelefoon, kan trouwens ook terecht bij ZTE. Deze Aziatische fabrikant maakte samen met Fashion TV een telefoon die op Android 2.2 draait en is voorzien van allerlei mode-apps. De specificaties zijn gelijk aan de ZTE Blade, die eerder op de markt kwam. Hij is verkrijgbaar in goud, zwart en lichtblauw, met goudkleurige opdruk. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, maar het is duidelijk dat deze telefoon zowel qua uiterlijk als qua specs nauwelijks partij is voor de LG Prada 3.0.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu