De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG presenteert prototype ‘onbreekbaar’ oled-scherm

Redactie
23 mei 2013, 11:25
1 min leestijd
LG presenteert prototype ‘onbreekbaar’ oled-scherm
lg-flexibile-panel-prototype

LG heeft op de Society voor Information Display-expositie in Vancouver een nieuw prototype van zijn flexibele scherm getoond. Het is een flexibel 5 inch-oled-scherm dat ‘onbreekbaar’ en erg energiezuinig is.

Dat meldt Engadget, die de woordvoerder van LG op de expositie hebben gesproken. Het paneel van het flexibele oled-scherm is gebaseerd op de tft Oxide-technologie die een laag energieverbruik en een heel dun profiel biedt. Deze twee factoren leiden ertoe dat het scherm veel minder energie verbruikt dat een huidig oled- of lcd-scherm.

Lees verder na de advertentie.

Het scherm heeft volgens LG een helderheid van 250 nits en gebruikt ips-technologie om de beste kijkhoeken te creëren. Voor de schermrand, ook wel bezel genoemd, is maar 1 millimeter breedte nodig. LG wil de schermhelderheid nog verbeteren voordat de flexibele oled-schermen op de markt verschijnen.

LG zegt dat de schermen zo spoedig mogelijk in productie gaan. Samsung werkt ook aan eenzelfde technologie, maar nog geen bedrijf heeft een dergelijk flexibel scherm op de markt gebracht. Analisten voorspellen dat de eerste smartphones met flexibele schermen in de zomer van 2014 verschijnen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu