LG presenteert televisie met Google TV #CES2012

Redactie
9 januari 2012, 20:57
1 min leestijd
LG presenteert televisie met Google TV #CES2012
LG presenteert televisie met Google TV #CES2012

Tijdens de elektronicabeurs CES in Las Vegas heeft LG een televisie gepresenteerd die is voorzien van Google TV. De Google TV software is wel wat door LG aangepast om beter te laten werken. Zo moet het gemakkelijker worden om de juiste programma’s en apps te vinden. Ook wordt een speciale afstandsbediening meegeleverd, de zogenaamde LG Magic Remote QWERTY afstandbediening waarbij aan de ene kant een klein toetsenbord is aangebracht en aan de andere kant een muiscursor en diverse bedieningsknoppen.

De LG Google TV kan ook 3D-beelden weergeven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van passieve technologie zodat de benodigde 3D-brillen lichter en goedkoper kunnen zijn. De televisie kan ook zelf beelden omzetten van 2D naar 3D. Het is nog niet duidelijk wanneer de LG Google TV in Nederland te koop zal zijn.

Lees verder na de advertentie.

LG Magic Remote QWERTY

LG is niet de enige fabrikant die tijdens CES een televisie met Google TV presenteert. Onder meer Samsung, Visio en Lenovo laten ook televisies met Google TV zien tijdens CES. Sony zal later dit jaar ook nog volgen met een eigen Google TV. Eerder gaf Google-topman Eric Schimidt al te kennen dat de Google TV software binnen niet al te lange tijd op het merendeel van de televisies te vinden zal zijn.

LG Google TV
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu