Nieuwe LG-smartphones hebben veel camera’s en grote accu’s
Rens Blom

In aanloop naar het Mobile World Congress (MWC) volgende week is de LG Q60 officieel onthuld. De betaalbare smartphone heeft een driedubbele camera achterop en een grote accu. LG komt ook met twee goedkopere toestellen, de K40 en K50.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

LG Q60 officieel: drie camera’s achterop

De LG Q60 lijkt – ondanks zijn afwijkende naam – de opvolger van de Q7 die vorig jaar uitkwam. Het toestel heeft een groot scherm met een waterdruppel-notch en draait op een niet nader genoemde octacore-processor. De behuizing is MIL-STD 810G-gecertificeerd, wat betekent dat de smartphone een valpartij overleeft.

LG voorziet de goedkopere Q60 van een aantal features die we kennen van topmodellen als de V40 ThinQ. Zo heeft het toestel ook een driedubbele camera achterop. Het gaat om een primaire lens, groothoeklens en dieptesensor. De camera-app gebruikt LG’s AI Cam-software, die dankzij kunstmatige intelligentie betere foto’s zou maken. Daarnaast heeft de Q60 ook een speciale knop op de zijkant die met één druk de Google Assistent oproept.

De belangrijkste specificaties van de LG Q60 vind je hieronder.

  • 6,26 inch hd-scherm;
  • 3GB/64GB werk- en opslaggeheugen;
  • Driedubbele camera achterop (16, 2 en 5 megapixel);
  • 3500 mAh-accu;
  • Android 9.0 (Pie).

LG Q60 officieel

K40 en K50

Naast de Q60 verschijnen er ook twee toestellen met minder krachtige hardware. De K40 beschikt over een 5,7 inch-hd-display, 2GB/32GB geheugen en heeft één 13 megapixel-camera achterop. De LG K50 heeft een 6,26 inch-hd-scherm met 3GB/32GB geheugen en 13 en 2 megapixel-camera’s om foto’s met een scherptediepte-effect te schieten.

Net als de Q60 draaien de twee K-smartphones op Android 9.0 (Pie) en hebben ze een stevige behuizing met Google Assistent-knop. De AI Cam-software is eveneens geïnstalleerd.

Details op MWC

LG heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de drie smartphones uitkomen en of ze in Nederland verschijnen. Adviesprijzen zijn eveneens nog niet gecommuniceerd. Vermoedelijk geeft de fabrikant deze informatie volgende week op het MWC.

Op de beurs presenteert LG ook zijn nieuwste topmodellen, de G8 ThinQ en de V50 ThinQ 5G. Eerstgenoemde is het reguliere vlaggenschip, terwijl de V50 de eerste LG-smartphone met 5G-ondersteuning is.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.