LG maakt draadloos opladen net zo snel als met draad

Thomas Haenen
12 oktober 2016, 19:55
2 min leestijd
LG maakt draadloos opladen net zo snel als met draad

LG introduceert dit najaar een nieuwe pad om je smartphone draadloos mee op te laden. Voor het eerst kun je daarmee draadloos net zo snel opladen als bedraad.

Lees verder na de advertentie.

LG Quick Wireless Charging Pad

Draadloos opladen wordt steeds populairder. Meer en meer populaire smartphones kunnen gemakkelijk en simpel zonder draad opgeladen worden. Ook worden de pads om je toestel op te plaatsen geïntegreerd in bestaande meubels: zo levert IKEA tegenwoordig lampen en bureaus waarmee je gelijk je smartphone of tablet kan opladen. Eén groot nadeel: draadloos opladen gaat vaak een stuk trager dan met een draad.

LG Quick Wireless Charging Pad

Door de toevoeging van Quick Charge kun je de meeste toestellen tegenwoordig aardig snel bedraad opladen. Zo is een Samsung Galaxy S7 al in minder dan anderhalf uur vol met een draad, terwijl je draadloos ruim twee uur nodig hebt. LG pakt dat probleem aan met de Quick Wireless Charging Pad. Het is de krachtigste draadloze oplader tot nu toe. Dat komt door de capaciteit van 15 watt; de bestaande draadloze opladers van LG kunnen maximaal 5 watt doorvoeren. Volgens de fabrikant kan een lege accu voor vijftig procent worden opgeladen in een half uur.

De Quick Wireless Charging Pad werkt als het goed is met alle smartphones die draadloos opladen ondersteunen. Ironisch genoeg vallen smartphones van LG grotendeels buiten de boot. Het meest recente vlaggenschip van de fabrikant, de LG G5, kan niet draadloos opgeladen worden. De Pad is voorzien van speciale sensoren die meten of het toestel niet te heet is en schakelt automatisch uit als er oververhitting gedetecteerd wordt.

LG Quick Wireless Charging Pad in Nederland

LG zegt dat de Quick Wireless Charging Pad vanaf later deze maand verkrijgbaar is in verschillende markten, waaronder Europa. Of en wanneer Nederland de Pad kan kopen is nog onbekend en ook de adviesprijs wordt pas op een later moment bekend gemaakt. Eerdere draadloos opladen-accessoires werden door LG voor zo’n 50 euro verkocht.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu