LG Rolling Bot is zowel speelgoed als beveiliging
Erwin Vogelaar

De meest opvallende aankondiging van LG tijdens het Mobile World Congres in Barcelona is ongetwijfeld een rollend robotje met een camera en andere functies.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

LG Rolling Bot

In de LG Friends-serie, met apparaten die aan de nieuwe LG G5 aangesloten kunnen worden, is de LG Rolling Bot toch wel de opvallendste. Dit balletje doet nog het meest denken aan de BB-8-speelgoedrobotjes die massaal uitkwamen vlak voor het verschijnen van Star Wars: The Force Awakens. Het is een wit balletje dat vrolijk door het huis kan rollen. Waar de BB-8’s in deze wereld echter volledig bedoeld zijn om mee te spelen, is de Rolling Bot ook voor andere toepassingsmogelijkheden belangrijk.

LG rolling bot

Dit betekent niet dat de Rolling Bot niet als speelgoed gebruikt kan worden. Zowel kinderen als huisdieren zullen zich ongetwijfeld uren kunnen vermaken met een robotje dat via de LG G5 bestuurd wordt. Het is daarnaast ook een camera met 8 megapixels om foto’s en video’s mee te maken tijdens het rollen. Die camera is vooral ook bedoeld om je huis mee te kunnen bekijken als je zelf niet thuis bent, waardoor je door de verschillende kamers kunt rijden om zowel je huis als je huisdieren in de gaten te houden. De laatste functie is de mogelijkheid om de Rolling Bot als afstandsbediening te gebruiken voor apparaten in huis.

LG Friends

Ook de LG 360 VR zit in deze LG Friends-groep. Het is een kleine en lichte virtual reality-bril met een eigen scherm die aangesloten wordt aan de LG G5 voor de beelden. Ook de LG 360 CAM zit in deze groep. Met dit apparaatje kun je foto’s en video’s in 360 graden maken. Voor meer informatie over de LG G5 kun je hier verder lezen.

Lees het laatste nieuws over lg

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.