LG gaat voor minder regelmatige toptoestellen, meer varianten

Thomas Haenen
12 januari 2018, 9:30
2 min leestijd
LG gaat voor minder regelmatige toptoestellen, meer varianten

Je kunt er haast de klok op gelijk zetten: veel fabrikanten onthullen jaarlijks een nieuw vlaggenschip. LG, dat verlies maakt op zijn smartphones, gaat die strategie veranderen.

Lees verder na de advertentie.

Plannen LG-smartphones 2018 gewijzigd

LG stopt met nieuwe high-end smartphones op vaste momenten in het jaar, zo heeft een topman aangegeven. Cho Sung-Jin, vice-voorzitter bij het bedrijf, zei dat in een persconferentie op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. “We blijven nieuwe smartphones uitbrengen wanneer dat nodig is. Maar we gaan niets lanceren simpelweg omdat onze concurrenten dat ook doen,” aldus de topman.

Daarmee lijkt Sung-Jin enkele geruchten over de LG G7 te bevestigen. Doorgaans onthult LG zijn nieuwe vlaggenschip aan het begin van het jaar, maar bronnen claimen dat die planning dit jaar op losse schroeven staat. Sommige geruchten suggereren dat LG de G-serie schrapt en vervangt door een nieuwe productreeks, terwijl anderen rekenen op een release later in het jaar.

LG-smartphones 2018

Lithiumtekort of dalende verkopen

De topman claimt dat een beperkte voorraad van lithium medeverantwoordelijk is voor de gewijzigde plannen. Bronnen beweren echter dat het meer te maken heeft met de teleurstellende verkopen van LG’s smartphones. De mobiele divisie van het bedrijf maakt al bijna drie jaar op rij verlies. Die verliezen zijn inmiddels dalende, maar toptoestellen als de LG G6 waren nog altijd weinig succesvol in het afgelopen jaar.

Volgens Sung-jin betekent het echter niet dat LG minder smartphones gaat uitbrengen. Het bedrijf wil zich in plaats daarvan richten op meer variaties van bestaande toptoestellen. “We willen onze huidige modellen langer behouden, door meer varianten uit te brengen van toestellen uit de G-serie en V-serie,” geeft de topman aan. Het bedrijf experimenteerde vorig jaar al met die strategie. Kort na de release van de LG G6 verscheen de Q6 met een vergelijkbaar design.

De gewijzigde plannen hebben mogelijk ook deels te maken met de recente release van de LG V30. Dat toestel is pas sinds eind december verkrijgbaar. Bovendien beschikt het al over zowat de krachtigste hardware van het moment, waardoor er niet echt ruimte is voor een nieuwer en krachtiger model.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: Korea Herald
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu