‘High-end smartphones dragen bij aan verkooprecord LG’

lg-smartphonesAnalisten verwachten dat er dit jaar 60 miljoen LG-smartphones over de toonbank zullen gaan. De goede cijfers zijn voornamelijk te danken aan de populaire LG G3, die waarschijnlijk tot de lancering van de nieuwe iPhone nog meer marktaandeel blijft veroveren. Zeker nu het toestel ook in de VS wordt verkocht. Uiteindelijk wil LG de G3 in 100 landen gaan verkopen. In Nederland en België is de smartphone sinds begin juli verkrijgbaar.

Het zou voor LG de eerste keer zijn dat het de mijlpaal van 60 miljoen overschrijdt, sinds de betreding van de smartphonemarkt in 2010. In 2011 en 2012 verkocht LG circa 20 miljoen smartphones, maar vorig jaar nam dat aantal toe tot maar liefst 47,6 miljoen. Vooral de high-end smartphones van de fabrikant, zoals de LG G3, G2 en Nexus 5, dragen bij aan de positieve cijfers. Ook de goedkopere L-lijn, met interessante toestellen als de LG L70 en LG L90, verkoopt goed.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

LG-smartphones vestigen record

goedkope LG L90In het tweede kwartaal vestigde LG een record door in drie maanden tijd 14,5 miljoen smartphones te verkopen. Concurrent Samsung doet het iets minder. De fabrikant zag het afgelopen kwartaal de winst en omzet dalen, maar heeft nog steeds 25 procent van de smartphonemarkt in handen. Ter vergelijking: het aandeel van LG bedraagt nog geen 5 procent.

De verkoop van Sony-smartphones daalde het afgelopen kwartaal licht ten opzichte van het tweede kwartaal van 2013. Er werden 9,4 miljoen telefoons verkocht, waar dat er een jaar geleden nog 9,6 miljoen waren. Sony verwacht voorlopig nog geen herstel en gaf vorige week dan ook aan minder modellen smartphones te gaan maken. Daarnaast gaat het bedrijf in minder landen toestellen uitbrengen.

Lees meer over LG

(Via)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.