Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

LG gaat als een speer en verkoopt recordaantal smartphones

Gijs Ettes
29 oktober 2014, 9:55
2 min leestijd
LG gaat als een speer en verkoopt recordaantal smartphones
lg-smartphones

LG gaat als een speer de laatste tijd. Het afgelopen kwartaal verkocht het Zuid-Koreaanse bedrijf een recordaantal van 16,8 miljoen smartphones en ook de omzet bevindt zich op het hoogste niveau sinds het derde kwartaal van 2009. De positieve cijfers zijn volgens LG te danken aan het succes van de G-serie en de goedkopere L III-serie. De toestellen hebben ervoor gezorgd dat de smartphonetak van LG voor het derde kwartaal op rij is gegroeid en dat er 39 procent meer telefoons zijn verkocht in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De Home Entertainment-divisie van LG zag de omzet het afgelopen kwartaal wel iets dalen, ondanks betere verkoopcijfers in Zuid-Korea, Europa en opkomende markten als het Midden-Oosten. Ook een andere tak, de Air Conditioning & Energy Solution Company, daalde het afgelopen kwartaal licht en noteerde een klein verlies. LG verwacht echter dat beide takken het in het vierde kwartaal beter zullen doen.

Lees verder na de advertentie.

LG-smartphones steeds populairder

goedkope LG L90

De positieve kwartaalcijfers zijn als gezegd voornamelijk te danken aan LG-smartphones als de LG G2 en LG G3. De toestellen worden door critici goed beoordeeld en hebben een prima prijs-kwaliteitverhouding. Met de L III-serie heeft het bedrijf echter ook een hele reeks betaalbare budgetmodellen. Hiertoe behoren onder andere de LG L90, LG L70 en LG L40. Dit zijn stuk voor stuk compacte smartphones met redelijke specs en Android 4.4 (KitKat).

De LG L90 is het meest geavanceerde budgettoestel van LG. Hij is voorzien van  een 4,7 inch-scherm met een qHD-resolutie (960 x 540 pixels), een vlotte quadcore-processor en 8GB aan opslaggeheugen voor je favoriete apps, muziek en foto`s. Daarnaast heeft het toestel 1GB aan werkgeheugen aan boord en twee camera`s met 8 en 1,3 megapixels. Hieronder vind je de beste LG L90 aanbiedingen van dit moment.

LG L90

LG L90 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen LG L90 prijzen. Bekijk alle LG smartphones.

Alle LG smartphones met prijzen

Het laatste nieuws over LG

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu