De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG verdient amper aan smartphonetak

Jarno Stinissen
26 januari 2016, 9:09
1 min leestijd
LG verdient amper aan smartphonetak

LG verkocht in 2015 nauwelijks meer smartphones dan een jaar eerder. Bovendien werd er amper winst gemaakt met de verkoop van smartphones, al moet daar dit jaar verandering in komen.

Lees verder na de advertentie.

LG smartphonetak heeft het moeilijk

Het afgelopen jaar verkocht LG 59,7 miljoen smartphones, iets meer dan de 59,1 miljoen in 2014. In het laatste kwartaal van 2015 gingen er 15,3 LG-smartphones over de toonbank, tegenover 15 miljoen in dezelfde periode in 2014. LG verwacht dat de concurrentie op de smartphonemarkt dit jaar alleen maar toeneemt, al hoopt het Zuid-Koreaanse bedrijf zijn smartphonetak winstgevender te maken. Dat moet gebeuren met de introductie van twee nieuwe vlaggenschepen en door kostenbesparingen in de waardeketen.

Het eerste vlaggenschip van LG dat dit jaar verschijnt, wordt naar verwachting de LG G5. Dat toestel wordt hoogstwaarschijnlijk voorafgaand aan elektronicabeurs Mobile World Congress aangekondigd en zal vervolgens op de beursvloer te zien zijn. Vanaf wanneer en voor welke prijs de LG G5 in de Benelux verkrijgbaar wordt, is niet bekend.

Wel is er al het nodige over de smartphone uitgelekt. Gisteren doken beelden op van de G5 in een hoesje dat het design van het toestel verbergt. Niettemin werd duidelijk dat het toestel beschikt over een usb-c-poort, metalen behuizing, vingerafdrukscanner en een dubbele 16 megapixel-camera met diverse sensoren die helpen bij het schieten van scherpe plaatjes.

Verder wordt de telefoon naar verluidt voorzien van een secundair scherm voor notificaties en een primair display van 5,3 inch en een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Ook aan boord zijn Qualcomms nieuwe Snapdragon 820-chip, 3GB RAM, 32GB opslag en een 2800 mAh-accu.

Het laatste nieuws over LG

Bron: LG Newsroom
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G5
LG G5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu