De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

LG maakt hub om slimme apparaten te verbinden

Erwin Vogelaar
30 december 2015, 17:13
1 min leestijd
LG maakt hub om slimme apparaten te verbinden

LG heeft de SmartThinQ Hub aangekondigd, een hub die  alle slimme apparaten in je huis moet gaan verbinden. Inclusief functies voor smartphones.

Lees verder na de advertentie.

LG SmartThinQ Hub

Hoewel het nog niet bij iedereen zo’n vaart zal lopen, zullen er ongetwijfeld apparaten in je huis staan die met het internet verbinden terwijl dat enkele jaren geleden nog onzin leek. De echte ‘smarthome’ staat inmiddels vol met slimme koelkasten, wasmachines, plantenbaken, lampen, stofzuigers en meer. LG wil deze apparaten, inclusief je Android-toestel, met elkaar verbinden zodat er een centrale plek is om berichten te bekijken.

LG SmartThinQ Hub

Het belangrijkste onderdeel van de hub is namelijk het schermpje bovenop. Het gaat om een 3,5 inch-kleurendisplay waar alle notificaties van de slimme apparaten naartoe worden gestuurd. Dus als de was klaar is, kan de hub daar een melding van geven. Hetzelfde geldt voor de meldingen van je smartphone. De hub zal tevens als bluetooth-speaker fungeren, zodat je muziek van je smartphone naar de hub kunt sturen.

Het is nog niet duidelijk waar en voor hoeveel geld de SmartThinQ Hub beschikbaar zal zijn. Wel is bekend dat de hub in zwart of champagne goud gemaakt wordt en dat ook apparaten die niet van LG zijn er mee verbonden kunnen worden. Of de hub echt een meerwaarde heeft zal moeten blijken. Volgende week wordt de SmartThinQ Hub tijdens gadgetbeurs CES in Las Vegas uitgebreid uit de doeken gedaan.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: Gizmodo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu