LG ontwikkelt grotere zeshoekige accu voor smartwatches

Redactie
29 juni 2015, 13:55
1 min leestijd
LG ontwikkelt grotere zeshoekige accu voor smartwatches

LG is begonnen met de productie van een zeshoekige accu, die speciaal is ontwikkeld voor gebruik in ronde smartwatches. Door het nieuwe design heeft de accu meer capaciteit en en biedt het een langere accuduur.

Lees verder na de advertentie.

Dat vertelt LG tegenover Korea Times. Een accu met zes hoeken past logischerwijs beter in een ronde smartwatch, omdat de ruimte effectief  wordt benut. Doordat de accu qua verhouding groter is dan de traditionele vierkante accu, passen er ook meer mAh’s in. Dit betekent dat de accuduur van de smartwatch wordt verlengd. LG gaat de zeshoekige accu aan andere grote techbedrijven verkopen.

De zeshoekige  LG smartwatch-accu

2000628569

De accu is gemaakt door LG Chem en zou tot wel 25 procent meer capaciteit hebben dan een normale smartwatch-accu. In de praktijk verlengt dit de accuduur met zo’n vier uur. LG Chem meldt dat het vaker gaat werken aan accu’s die voor specifieke apparaten zijn geoptimaliseerd, om op deze manier een langere accuduur te garanderen.

Het is vooralsnog onduidelijk aan wie LG de zeshoekige accu gaat verkopen. Het is mogelijk dat Motorola, de eerste fabrikant met een ronde Android Wear-smartwatch, of een bedrijf als Samsung gebruik gaat maken van de accu. Het Zuid-Koreaanse bedrijf richt zich de laatste tijd ook vaker op ronde smartwatches.

Laatste nieuws over LG

Bron: Korea Times
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu