‘LG werkt aan smartwatch, tablet en Google Glass-variant’

Redactie
23 juli 2013, 16:35
1 min leestijd
‘LG werkt aan smartwatch, tablet en Google Glass-variant’
LG

LG heeft drie handelsmerken aangevraagd waaruit blijft dat het Zuid-Koreaanse bedrijf verder kijkt dan alleen smartphones. LG zou een tablet, smartwatch en Google Glass-variant willen uitbrengen. De namen die zijn geregistreerd betreffen GPad, G Glass en G Watch, naast G Band, G Link en G Hub.

Dat blijkt uit informatie van de Korean Intellectual Property Office (KIPO) waar LG diverse handelsmerken heeft aangevraagd. LG meldde al eerder dat het bedrijf aan een Android-tablet werkt. De GPad zou hier een geschikte naam voor kunnen zijn.

Lees verder na de advertentie.

Het is opvallender dat LG duidelijk naar de komst van een LG smartwatch of Google Glass-variant hint. De geruchten dat LG aan een eigen smartwatch werkt, worden hiermee steeds sterker. Het uitbrengen van een eigen Google Glass-concurrent is minder bekend, maar niet minder belangrijk. Met een dergelijk slimme bril zou LG alvast aan ‘de toekomst van technologie’ werken en wegens het succes van Google Glass is dat niet onverstandig.

LG smartwatch logische eerste keuze

Op dit moment zijn er nog geen details over de G Glass uitgelekt. Ook over de LG smartwatch is nog weinig bekend, behalve dat LG er naar verluidt druk mee bezig is. Het uitbrengen van een smartwatch klinkt vooralsnog logischer, mede omdat Google, Apple, Sony, Microsoft en Samsung bezig zijn met de ontwikkeling van smartwatches.

De LG G2, het nieuwe vlaggenschip van LG, wordt op 7 augustus gepresenteerd. De LG G2 release is hiermee erg dichtbij. Het toestel zou zelfs van een vingerafdrukscanner zijn voorzien.

Lees meer en check het huidige smartwatch Android-aanbod!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu