De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

LG besluit dit jaar of het stopt op de smartphonemarkt

Rens Blom
20 januari 2021, 13:02
2 min leestijd
LG besluit dit jaar of het stopt op de smartphonemarkt

LG stopt mogelijk met het ontwikkelen en verkopen van smartphones. Dat bevestigt de fabrikant aan diverse media. De smartphonetak verder verkleinen of verkopen behoren ook tot de opties. LG neemt later dit jaar een besluit.

Lees verder na de advertentie.

Optie: LG stopt met smartphones

De opvallende mededeling volgt na berichtgeving van The Korea Herald. De Zuid-Koreaanse krant kreeg een e-mail van LG’s directeur in handen om het personeel te informeren over LG’s opties wat betreft de smartphoneafdeling. De e-mail komt niet uit de lucht vallen: LG verliest al jaren geld aan zijn smartphonetak en verkoopt nog maar heel weinig toestellen. Merken als Apple, Samsung en Xiaomi maken het LG bijzonder lastig.

De LG-directeur schrijft in zijn e-mail dat de ‘strijd op de wereldwijde smartphonemarkt steeds heviger wordt en dat het voor LG tijd wordt om een koel besluit en de beste keuze te maken. Het bedrijf overweegt alle mogelijke maatregelen, waaronder een verkoop, het terugtrekken en verkleinen van de smartphonetak.’

LG Velvet

LG bevestigde de authenticiteit van de e-mail tegenover The Verge en zegt dat ‘het management van LG vastbesloten is om elke noodzakelijke beslissing te nemen om de uitdagingen van zijn smartphonetak in 2021 op te lossen.’ Er is nog geen besluit genomen, beklemtoont de fabrikant.

Updatebeleid onzeker

Dat LG toegeeft dat het overweegt te stoppen met zijn smartphone-afdeling is bijzonder, omdat het merk een week geleden nog zei dat stoppen geen optie is. LG betichtte een website die vorige week al over de plannen berichtte van leugens, maar komt daar dus op terug.

Het is onduidelijk op welk moment in 2021 LG de knoop doorhakt. De verschillende opties zijn in ieder geval niet positief voor bezitters van een recente LG-smartphone. Want als LG stopt met zijn smartphones, blijft het bedrijf dan wel Android- en beveiligingsupdates uitrollen voor toestellen als de LG Velvet en LG K61? En wat te denken van de onlangs uitgebrachte LG Wing, met duizend euro één van de duurste smartphones van dit moment.

lg rollable concept uitgelicht

Oprolbare LG-smartphone

De toekomstplannen met nog niet-uitgebrachte smartphones worden nu ook onzekerder. LG toonde begin januari een teaser van een toestel dat uitrolt en zo een groter scherm krijgt. Deze LG Rollable verschijnt volgens de fabrikant later dit jaar, maar details zijn nog onbekend. Als LG vóór de aankondiging van de Rollable besluit dat het stopt met smartphones ontwikkelen, zal het toestel vermoedelijk nooit op de markt verschijnen.

Lees het laatste nieuws over LG:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu