De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

LG presenteert budgetsmartphone met groot scherm en stylus

Redactie
16 februari 2016, 9:49
2 min leestijd
LG presenteert budgetsmartphone met groot scherm en stylus

LG presenteert  nog een toestel tijdens  het Mobile World Congress volgende week. Het betreft de LG Stylus 2, een budgettelefoon met een stylus en  een scherm van 5,7 inch.

Lees verder na de advertentie.

LG Stylus 2 officieel

LG Stylus 2 officieel

De LG Stylus 2 is de opvolger van de vorig jaar verschenen LG G4 Stylus, die ook was voorzien van stylus en groot scherm. Belangrijkste kenmerk van de  smartphones is niet alleen het forse  scherm, maar ook het feit dat ze  met een stylus worden geleverd. Het pennetje moet ditmaal accurater werken.

Verder is LGs eigen software uitgerust met enkele nieuwe functies zoals Pop Memo. Hiermee  kun je onder meer snel notities maken door het pennetje over het scherm te bewegen en krijg je een waarschuwing te zien  wanneer het toestel detecteert dat de stylus niet in de houder is geplaatst.

Grote accu

Veel van de overige specs zijn hetzelfde gebleven. Zo is het schermformaat nog steeds 5,7 inch met een relatief lage resolutie van 1280 bij 720 pixels. Voor apps en media is er 16GB aan uitbreidbare opslag aanwezig. Het toestel wordt aangedreven door een 1,2GHz quadcore-processor met een kleine upgrade aan het werkgeheugen: 1,5GB. Ook de camera’s zijn verbeterd. De Stylus 2 schiet plaatjes met een 13 megapixel-camera aan de achterzijde en een 8 megapixel-selfiecamera.

Het toestel heeft een vrij forse 3000 mAh-accu die, gekoppeld aan het relatief bescheiden scherm, moet zorgen voor een gebruiksduur van anderhalf tot twee dagen. De Stylus 2 draait uit de doos op Android 6.0 dat enkele slimme, nieuwe features heeft om de levensduur van de accu te rekken.

LG Stylus 2 release en prijs

Voor welke prijs LG de Stylus 2 in de markt gaat zetten is onduidelijk. De G4 Stylus viel met een prijs van 349 euro in de midrange-categorie.  LG heeft echter laten weten de Stylus 2 als budgettelefoon te presenteren.  Een releasedatum voor de Benelux is nog niet bekend.

De Stylus 2 is niet het enige toestel dat LG volgende week presenteert. Op zondag wordt de LG G5 geïntroduceerd. Dit is het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant voor  2016. Het toestel heeft onder meer een metalen unibodybehuizing, vingerafdrukscanner, usb-c-poort en een 5,3 inch-display met een resolutie van 2560 bij 1440 inch.

LG X-serie

Daarnaast wordt de  LG X-serie  gelanceerd tijdens het MWC. De serie wordt gekenmerkt door toestellen in de midrange-categorie met unieke kenmerken. De X cam beschikt over een 13 én een 5 megapixel-camera aan de achterkant en de X screen krijgt een secundair informatiescherm dat we kennen van de LG V10. De X-serie wordt  later dit jaar uitgebreid met de X max, X speed, X style en X power.

Het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G4 Stylus
LG G4 Stylus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu