LG Stylus 2 met dab+-ontvanger verschijnt vrijdag voor 299 euro

Lars Paymans
4 mei 2016, 14:48
2 min leestijd
LG Stylus 2 met dab+-ontvanger verschijnt vrijdag voor 299 euro

LG brengt aanstaande vrijdag de LG Stylus 2 uit, een midrange toestel met een dab+-ontvanger. Bijzonder, want hierdoor kun je radio luisteren zonder data te verbruiken.

Lees verder na de advertentie.

LG Stylus 2 release op 6 mei

De LG Stylus 2 is uitgerust met een Snapdragon 410-chip, 1,5GB RAM en een 5,7 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Dit relatief grote scherm kun je gemakkelijk bedienen met de meegeleverde stylus, net zoals dat bij de LG G4 Stylus kon. De smartphone draait standaard op Android 6.0 (Marshmallow).

lg stylus 2

Op de LG Stylus 2 is er 16GB aan ruimte voor  apps en media, al is deze interne opslag wel uit te breiden. De Stylus 2 schiet plaatjes met een 13 megapixel-camera aan de achterzijde en een 8 megapixel-selfiecamera. Een voordeel van de Stylus 2 lijkt de accuduur te zijn, want ondanks de relatief lage resolutie van het scherm beschikt het toestel over een 3000 mAh-accu.

Daarnaast is het toestel uitgerust met dab+, wat als de opvolger van FM radio wordt gezien. Alle zenders die dab+ ondersteunen kun je daardoor op het toestel ontvangen, zodat je onderweg naar je favoriete radioshows kunt luisteren zonder dat het je databundel opvreet.

Aan de slag met de Stylus 2

Tijdens MWC 2016 konden we al even aan de slag met het toestel. Toen vonden we de smartphone bijzonder licht voor zijn formaat, wat door de grote hoeveelheid plastic wel ten koste gaat van het premium gevoel. Het zogenaamde Pen Pop-snelmenu viel meteen in de smaak, een handig snelmenu dat verschijnt als je de stylus uit het toestel haalt.

De LG Stylus 2 is vanaf vrijdag 6 mei verkrijgbaar bij verschillende aanbieders met een adviesprijs van 299 euro. Dat is een stuk goedkoper dan de Galaxy Note-reeks van Samsung, de andere grote speler op de markt van smartphones met een stylus. Het toestel werd onthuld op 16 februari 2016.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Stylus 2
LG Stylus 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu