LG kondigt opvolgers LG K-serie en Stylus 3 aan

Rick van der Veer
22 december 2016, 12:06
2 min leestijd
LG kondigt opvolgers LG K-serie en Stylus 3 aan

LG heeft een nieuwe reeks smartphones gepresenteerd in de K-serie. Daarnaast brengt het Koreaanse bedrijf ook een nieuwe telg uit in de Stylus-reeks.

Lees verder na de advertentie.

LG Stylus 3 aankondiging

LG heeft een hele reeks toestellen aangekondigd die het bedrijf op CES 2017 zal gaan tonen. In deze reeks bevinden zich vier budgetsmartphones uit de K-serie, die rechtstreekse opvolgers zullen worden van de huidige LG K-telefoons. Ook de midrange LG Stylus 2 krijgt een opvolger. De LG Stylus 3 krijgt net zo’n groot scherm als zijn voorganger, maar is vooral onder de motorkap een stuk sneller. Zo is het werkgeheugen vergroot naar 3GB en draait het toestel op Android 7.0 Nougat.

LG Stylus 3 aankondiging

De nieuwe K-serie van LG bestaat volledig uit opvolgers voor toestellen die nu al uit zijn in ons land. Zo krijgen de LG K3, K4, K8 en K10 opvolgers die allemaal verbeteringen tegenover hun voorgangers aan boord hebben.

De LG K3 (2017) en K4 worden de goedkoopste toestellen in de serie. De huidige variant van de LG K4 kost nu minder dan honderd euro en het ligt in de lijn der verwachting dat de nieuwe K3 en K4 ook in deze prijsklasse vallen. De specificaties staan hier dan ook naar: beide telefoons draaien nog op Android 6.0 en hebben een schermresolutie van 854 bij 480 pixels. Bovendien zit er maar 1GB aan werkgeheugen in de smartphones.

De andere twee toestellen uit de K-serie, de K8 (2017) en K10, zijn iets beter voorzien wat hun specificaties betreft. De K8 heeft met 1,5GB aan werkgeheugen wat meer rekenkracht, terwijl de camera aan de achterkant een upgrade krijgt naar een 13 megapixel-sensor. De K10 gaat van een quadcore-processor naar een octacore-chip, terwijl ook het werkgeheugen toeneemt naar 2GB. Bovendien zijn zowel de K8 als de K10 voorzien van Android 7.0 Nougat.

LG op CES 2017

LG’s nieuwe smartphones zijn aangekondigd, maar nog niet gepresenteerd. LG gaat de toestellen tijdens elektronicabeurs CES in Las Vegas voor het eerst laten zien. Dit evenement vindt begin januari plaats. Op CES tonen veel technologiebedrijven nieuwe producten, hoewel het op smartphonegebied vaak wat rustiger is. Veel bedrijven wachten tot het Mobile World Congress in februari om nieuwe telefoons te presenteren.

Het is nog niet duidelijk welke van LG’s nieuwe toestellen naar Nederland zullen komen. Gezien het feit dat alle eerdere versies van de reeks gewoon hier uit zijn gekomen ligt het in de lijn der verwachting dat ook de nieuwe versies hier zullen verschijnen. Wanneer dat zal zijn is nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG K3 (2017)
LG K3 (2017)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu