LG gaat sneller Android-updates uitbrengen, binnenkort Oreo voor G6

Wouter Nijsen
12 april 2018, 10:38
1 min leestijd
LG gaat sneller Android-updates uitbrengen, binnenkort Oreo voor G6

LG heeft een nieuwe divisie geopend, die ervoor moet zorgen dat er sneller Android-updates worden ontwikkeld en uitgebracht voor smartphones van het bedrijf. Ook belooft de Zuid-Koreaanse dat binnenkort de LG G6 naar Android Oreo wordt bijgewerkt.

Lees verder na de advertentie.

LG-updates sneller door nieuwe divisie

Het gaat om het Software Upgrade Center, dat vanuit Zuid-Korea ervoor moet zorgen dat er sneller en consistenter updates voor LG-smartphones verschijnen. Ook moet de divisie zich richten op de stabiliteit en compatibiliteit van de LG-software op smartphones.

LG G7 lcd-scherm

Het belangrijkste is echter dat nieuwe versies sneller gaan verschijnen. En dat is fijn, want LG heeft geen al te beste naam als het gaat om Android-updates. Nieuwe versies laten lang op zich wachten en beveiligingsupdates verschijnen sporadisch. Een voorbeeld hiervan is de LG V30, die enkele maanden na de release van Android 8.0 werd uitgebracht, maar toen alsnog draaide op het oudere Android Nougat. Op het moment van schrijven is nog steeds geen update uitgebracht.

Android Oreo voor LG G6

Het Software Upgrade Center gaat zich allereerst richten op de Android Oreo-update voor de LG G6, het high-end toestel dat vorig jaar werd uitgebracht. In een persbericht laat LG weten dat de update later deze maand verschijnt. Eerst in Zuid-Korea, daarna naar andere landen, waaronder Nederland. Wanneer Oreo vervolgens naar andere LG-telefoons komt, blijft onduidelijk.

Lees ook: LG geeft slechts vier smartphones een Android Oreo-update

Weten wanneer Android 8.0 voor jouw LG-smartphone beschikbaar is? Check het Android 8.0 update-overzicht of gebruik onze nieuwsbrief of de Android Planet-app om het nieuws te volgen.

Het laatste nieuws over LG

Bron: LG Newsroom
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu