LG V10 met twee schermen krijgt toch Europese release

Gijs Ettes
30 oktober 2015, 12:18
2 min leestijd
LG V10 met twee schermen krijgt toch Europese release

De LG V10 krijgt toch een release buiten de VS. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft ervoor gekozen om de smartphone met twee schermen ook in Europa, Latijns-Amerika en China uit te brengen, al is niet bekend wanneer.

Lees verder na de advertentie.

LG V10 release in de Benelux

Naar verwachting wordt volgende week meer duidelijk over een releasedatum en prijs voor de Benelux, zo laat LG desgevraagd weten aan Android Planet. In de VS kost de LG V10 tussen de 600 en 700 dollar en de kans is groot dat het prijskaartje in euro ook zo hoog wordt.

De meest onderscheidende feature van de LG V10 is de aanwezigheid van twee schermen. Aan de voorkant bevindt zich een 5,7 inch-ips-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, maar er net boven is nóg een schermpje te vinden. Dit is rechthoekig, heeft een diagonaal van 2,1 inch en een resolutie van 1040 bij 160 pixels.

lg v10 release

Op het secundaire scherm zijn onder meer notificaties, agenda-afspraken en het weerbericht te zien. Dat is handig als je bijvoorbeeld een spelletje speelt of een video bekijkt; meldingen komen binnen en worden op het kleine scherm getoond, zodat ze niet over het primaire scherm heen vallen.

Verder is de LG V10 net als de LG G4 voorzien van een Snapdragon 808-chip met een hexacore-processor, al heeft het toestel wel meer (4GB) werkgeheugen aan boord. Voor de rest is hij goed voorzien, met 64GB opslag (uitbreidbaar tot 2TB), ondersteuning voor 4G+ en 802.11 a/b/g/n/ac en een 3000 mAh-accu. Door het formaat is de smartphone wel behoorlijk zwaar: 192 gram.

Tot slot  zijn de onder- en achterkant van het toestel voorzien van een stroef rubberachtig materiaal genaamd `Dura Skin`. Dit zorgt voor meer grip als je het toestel vasthoudt en moet de valbestendigheid ten goede komen. Volgens LG overleeft de V10 vallen van 1,20 meter onder verschillende hoeken.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG V10
LG V10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu