De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

LG presenteert V20 met Android Nougat op 6 september

Thomas Haenen
4 augustus 2016, 10:25
1 min leestijd
LG presenteert V20 met Android Nougat op 6 september

De LG V20 wordt over iets meer dan een maand aangekondigd, zo blijkt uit een uitnodiging die de Koreaanse fabrikant vannacht verstuurde. Het toestel zal op 6 september gepresenteerd worden in San Francisco.

Lees verder na de advertentie.

LG V20 aankondiging op 6 september

De presentatie vindt vlak na de IFA plaats, een grote jaarlijkse technologiebeurs in Berlijn. LG kiest er dus voor om de V20 extra aandacht te geven op een eigen evenement. Daarmee komt het Koreaanse bedrijf wel in het vaarwater van Apple terecht, dat naar verwachting rond 6 september de iPhone 7 presenteert. Samsung, LG’s grootste concurrent op Android-gebied, brengt de Galaxy Note 7 vier dagen eerder uit in Nederland.

LGV20-invite

De uitnodiging toont een uitgeklapt prentenboek met verschillende kleurrijke silhouetten. ‘Play More’, de slogan die de fabrikant begin dit jaar al gebruikte voor de LG G5, wordt ook op deze V20 uitnodiging getoond. Het is onduidelijk of de uitnodiging aanwijzingen biedt over wat we van de aankondiging kunnen verwachten.

Meer over de LG V20

Het bestaan van de LG V20 werd onlangs al officieel erkend door de fabrikant, nadat in de voorbije weken verschillende details uitlekten. LG maakte recentelijk bekend dat het toestel lanceert met Android 7.0 Nougat. De definitieve versie van het nieuwe Android wordt waarschijnlijk vanaf deze of volgende week uitgerold. De V20 is daarmee één van de eerste smartphones met Android Nougat.

De V20 is de opvolger van de LG V10, een opvallende Android-smartphone die begin dit jaar in Nederland geïntroduceerd werd. De V10 beschikt over twee schermen: boven een groot 5,7 inch-scherm zat nog een kleiner scherm van 2,1 inch. Daarop worden notificaties en snelkoppelingen naar applicaties getoond. Volgens de laatste geruchten beschikt de V20 over een iets kleiner scherm van 5,5 inch, met mogelijk wederom een extra scherm.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG V20
LG V20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu