Uitrol Android Oreo voor LG V30 (eindelijk) gestart

Wouter Nijsen
18 april 2018, 12:58
1 min leestijd
Uitrol Android Oreo voor LG V30 (eindelijk) gestart

LG is gestart met de uitrol van Android 8.0 voor Nederlandse gebruikers van de V30. Oreo heeft lang op zich laten wachten, en is tevens de eerste grote update voor het vlaggenschip.

LG V30 Android 8.0 nu in Nederland

Diverse gebruikers maken melding van de Android Oreo-update voor de V30, die zo’n 1,6GB weegt en sinds vanochtend is te downloaden. De update brengt ook een recente beveiligingspatch, alsmede de verschillende vernieuwingen van de Android-versie. Denk hierbij aan notificatiestipjes, een picture-in-picture-modus, snellere opstarttijden en Autofill.

lastpass automatisch aanvullen

De update naar Android 8.0 komt later dan verwacht. LG beloofde bij de release van de V30 dat het toestel voor het einde van 2018 bijgewerkt zou worden, maar uiteindelijk hebben gebruikers veel langer moeten wachten. Bovendien lanceerde de smartphone met Android 7.1.2 (Nougat), terwijl Oreo al een aantal maanden beschikbaar was.

Snellere updates van LG

Onlangs liet LG weten dat het gaat werken aan vlotte updates voor zijn smartphones. Hiervoor is het Software Upgrade Center in het leven geroepen, een divisie die voor snellere en consistente updates moet zorgen. Dit begint met de LG G6, die voor het einde van april Android Oreo krijgt. Verder staan de V20 en G5, die in 2016 werden uitgebracht, op het lijstje om Android 8.0 te ontvangen.

→ Check het Android 8.0 update-overzicht om te zien wanneer jouw smartphone wordt bijgewerkt
→ Of lees de LG V30 review als je meer wil weten over het toestel

LG V30 kopen

De LG V30 verscheen met een adviesprijs van 899 euro, maar haal je tegenwoordig al voor 599 euro in huis. Hieronder vind je de beste aanbiedingen op een rijtje.

LG V30

LG V30 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 278,-

Bekijken

Los refurbished

€ 202,99

Bekijken

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG V30
LG V30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu