Uitrol Android Oreo voor LG V30 (eindelijk) gestart
Wouter Nijsen

LG is gestart met de uitrol van Android 8.0 voor Nederlandse gebruikers van de V30. Oreo heeft lang op zich laten wachten, en is tevens de eerste grote update voor het vlaggenschip.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

LG V30 Android 8.0 nu in Nederland

Diverse gebruikers maken melding van de Android Oreo-update voor de V30, die zo’n 1,6GB weegt en sinds vanochtend is te downloaden. De update brengt ook een recente beveiligingspatch, alsmede de verschillende vernieuwingen van de Android-versie. Denk hierbij aan notificatiestipjes, een picture-in-picture-modus, snellere opstarttijden en Autofill.

lastpass automatisch aanvullen

De update naar Android 8.0 komt later dan verwacht. LG beloofde bij de release van de V30 dat het toestel voor het einde van 2018 bijgewerkt zou worden, maar uiteindelijk hebben gebruikers veel langer moeten wachten. Bovendien lanceerde de smartphone met Android 7.1.2 (Nougat), terwijl Oreo al een aantal maanden beschikbaar was.

Snellere updates van LG

Onlangs liet LG weten dat het gaat werken aan vlotte updates voor zijn smartphones. Hiervoor is het Software Upgrade Center in het leven geroepen, een divisie die voor snellere en consistente updates moet zorgen. Dit begint met de LG G6, die voor het einde van april Android Oreo krijgt. Verder staan de V20 en G5, die in 2016 werden uitgebracht, op het lijstje om Android 8.0 te ontvangen.

→ Check het Android 8.0 update-overzicht om te zien wanneer jouw smartphone wordt bijgewerkt
→ Of lees de LG V30 review als je meer wil weten over het toestel

LG V30 kopen

De LG V30 verscheen met een adviesprijs van 899 euro, maar haal je tegenwoordig al voor 599 euro in huis. Hieronder vind je de beste aanbiedingen op een rijtje.

Lees het laatste nieuws over LG

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.