Zo wordt het geluid van de LG V30 verbeterd

Thomas Haenen
28 augustus 2017, 9:24
2 min leestijd
Zo wordt het geluid van de LG V30 verbeterd

Later deze week wordt de LG V30 officieel onthuld. De fabrikant heeft vandaag echter al details over het geluid van zijn vlaggenschip onthuld.

Lees verder na de advertentie.

LG V30 audio: dit moet je weten

Eigenlijk vindt de onthulling van de V30 pas aanstaande donderdagochtend plaats, maar LG heeft in de voorbije weken al verschillende details vrij gegeven. Dit weekend presenteerde het bedrijf details rondom de audio op de smartphone. Het toestel beschikt over geluidstechniek die nog nooit eerder in een smartphone heeft gezeten, zo claimt LG.

Zo wordt het toestel geleverd met een Bang & Olufsen-koptelefoon. Dat Deense bedrijf heeft tevens geholpen met het finetunen van de audio. Daarbij heeft LG ook hulp gekregen van het Britse MQA, dat gespecialiseerd is in het streamen van hoge kwaliteit audio. MQA verzorgt onder andere de streams van Tidal, de muziekdienst van Jay-Z. De V30 kan daardoor muziek van de hoogste kwaliteit streamen.

LG V30 audio

Quad dac

Ook wordt de LG V30 voorzien van een quad dac. Deze digitaal-naar-analoog-convertor verbetert de kwaliteit van het geluid en geeft je meer mogelijkheden om het aan te passen. Het zorgt voor minder ruis bij het beluisteren van muziek. Vanuit de instellingen kun je uitgebreide aanpassingen maken aan je audio. Kies bijvoorbeeld een andere balans, zodat je muziek ruimtelijker of dynamischer klinkt.

Tot slot kan de V30 niet alleen muziek mooier afspelen, maar ook beter opnemen. De microfoon voor de telefoon kan tevens gebruikt worden voor het opnemen van andere geluiden. Volgens LG leidt kun je alles van donderstormen tot een vallende naald kraakhelder en zonder geruis opnemen.

LG presenteert zijn vlaggenschip deze week op de IFA-technologiebeurs in Berlijn. De smartphone is waarschijnlijk vanaf september in Nederland te koop. Het toestel heeft een voorkantvullend scherm met minimale randen, Snapdragon 835-chip en dubbele camera.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG V30
LG V30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu