De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

LG geeft V30 flink verbeterde camera

Wouter Nijsen
10 augustus 2017, 9:16
1 min leestijd
LG geeft V30 flink verbeterde camera

LG heeft nieuwe informatie vrijgegeven over zijn nieuwe vlaggenschip. De V30 heeft een flink verbeterde camera met een diafragma van f/1.6. Maar wat betekent dit voor de kwaliteit van foto’s?

Lees verder na de advertentie.

LG V30 camera is uniek

Het Zuid-Koreaanse bedrijf laat in een persbericht weten dat de camera van de LG V30 een diafragma van f/1.6 heeft. Dit is het hoogste diafragma in een smartphonecamera tot nu toe, wat er voor zorgt dat de sensor meer licht opvangt, zodat de smartphone betere foto’s in het donker maakt en de algemene beeldkwaliteit wordt verbeterd.

lg v30

Hoe groter het diafragma, des te beter de lens in staat is om licht op te vangen. LG beschrijft dat een cameralens met een diafragma van f/1.6 zo’n 25 procent meer licht opvangt dan bij een lens met f/1.8, die we onder meer terugzien bij de V20. Het is echter lastig te zeggen hoe groot het verschil daadwerkelijk in de praktijk is. LG noemt de camera superieur aan die van veel andere smartphones.

Meer over de LG V30

LG doet weinig moeite om zijn nieuwe vlaggenschip geheim te houden en maakte vorige week bekend dat de V30 beschikt over een voorkantvullend oled-scherm. Het gaat om een 6 inch-scherm met een resolutie van 2880 bij 1440 pixels. Het randloze display van LG kennen we al van de G6 en Q6.

Onder de motorkap zit waarschijnlijk een Snapdragon 835-chip met 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte. Ook verwachten we een usb-c-poort, vingerafdrukscanner aan de achterkant en de laatste versie van Android (7.1.1.). LG onthult de V30 tijdens een evenement op 31 augustus, een dag voordat technologiebeurs IFA begint.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG V30
LG V30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu