Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘LG voorziet V30 van uitschuifbaar tweede scherm’

Thomas Haenen
29 mei 2017, 10:36
2 min leestijd
‘LG voorziet V30 van uitschuifbaar tweede scherm’

Dit weekend zijn vroege concepten opgedoken van de LG V30. Het nieuwe vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant heeft mogelijk een opmerkelijk design met uitschuifbaar extra scherm.

Lees verder na de advertentie.

LG V30 concept uitgelekt

LG gebruikt de V-serie al langer om te experimenteren met schermen. De LG V10 en V20, die de afgelopen jaren verschenen, beschikten steeds over een tweede scherm dat net boven het primaire scherm geplaatst werd. Op dat extra scherm werden onder andere snelkoppelingen en notificaties getoond.

Met de V30 gaat de fabrikant nog een stukje verder, als we beroepslekker Evan Blass mogen geloven. De betrouwbare telecominsider deelde enkele foto’s van ‘Project Joan’, zoals de opvolger van de V20 intern genoemd zou worden. Volgens Blass zijn de beelden al een paar maanden oud en kan het project inmiddels van koers gewijzigd zijn. Desalniettemin biedt het een interessante blik voor LG’s visie op de toekomst van smartphones.

LG V30 concept

Op de foto’s zien we een toestel met een uitschuifbaar scherm dat onder het primaire scherm geplaatst is. Standaard is er slechts een kleine balk zichtbaar, waarop notificaties en een klok getoond worden als de V30 op standby staat. De functionaliteit lijkt ruwweg identiek aan het huidige extra scherm van de V20.

Op de LG V30 kan het scherm echter omlaag geschoven worden om het groter te maken. Het precieze formaat van het tweede scherm is niet duidelijk, maar het oogt groot genoeg om bijvoorbeeld als toetsenbord of galerij te dienen. Op de afbeeldingen zien we verschillende mogelijke implementaties, van rijen met snelkoppelingen tot een verlengd homescreen.

Het is nog onduidelijk of dit concept de eindstreep haalt en wanneer de V30 officieel verschijnt. Eerdere toestellen in de LG V-reeks werden doorgaans in het najaar aangekondigd. Het bedrijf bracht recent nog de LG G6 uit.

Lees het laatste nieuws over LG

Bron: Evan Blass
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG V10
LG V10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu