Overzicht: wat we tot nu toe weten over de LG V30

Wouter Nijsen
14 augustus 2017, 9:17
3 min leestijd
Overzicht: wat we tot nu toe weten over de LG V30

LG komt later deze maand met een nieuw vlaggenschip, maar wat is er al over het toestel bekend? Een overzicht van de features tot nu toe.

Lees verder na de advertentie.

1. Voorkantvullend oled-scherm

De Zuid-Koreaanse fabrikant maakte vandaag bekend dat zijn ‘eerstvolgende belangrijke smartphone’, waarbij het hoogstwaarschijnlijk om de LG V30 gaat, over een zogeheten FullVision-display beschikt. Dit is LG’s naam voor een voorkantvullend scherm, waarbij het display doorloopt tot de randen. Vergelijkbaar met de LG G6 dus, al heeft dit toestel duidelijke bezels aan de randen, die vooral aan de boven- en onderkant opvallen.

LG V30 features

LG meldt dat het kiest voor een oled-scherm van 6 inch, waarbij het extra schermpje aan de bovenkant wordt vervangen door een balk aan de bovenkant van het scherm, die dezelfde functies biedt. Hier kun je bijvoorbeeld snelkoppelingen kwijt, of notificaties op tonen. LG meldt verder dat het scherm van de V30 een resolutie heeft van 2880 bij 1440 pixels.

2. Snapdragon 835 en 4GB RAM

LG rust zijn vlaggenschip doorgaans uit met de beste mobiele hardware van het moment, en dit zal bij de V30 niet anders zijn. Onder de motorkap zit waarschijnlijk een Snapdragon 835-chip met 4GB of 6GB RAM en 64GB opslagruimte. Verder verwachten we een usb-c-poort, vingerafdrukscanner aan de achterkant en Android 7.1 (Nougat). We verwachten dat de V30 al snel na de release van Android 8.0 (O) wordt bijgewerkt naar de nieuwste versie.

3. Dubbele camera

Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft laten weten dat de camera van de LG V30 een diafragma van f/1.6 heeft. Dit is het hoogste diafragma in een smartphonecamera tot nu toe, wat ervoor zorgt dat de sensor meer licht opvangt, zodat de smartphone betere foto’s in het donker maakt en de algemene beeldkwaliteit wordt verbeterd.

Hoe groter het diafragma, des te beter de lens in staat is om licht op te vangen. LG beschrijft dat een cameralens met een diafragma van f/1.6 zo’n 25 procent meer licht opvangt dan bij een lens met f/1.8, die we onder meer terugzien bij de V20. Het is echter lastig te zeggen hoe groot het verschil daadwerkelijk in de praktijk is. LG noemt de camera superieur aan die van veel andere smartphones.

Eén lens wordt gebruikt voor ‘gewone’ foto’s, maar ernaast zit een groothoeklens, die je gebruikt om veel bredere plaatjes te schieten. Handig, want hiermee kun je bijvoorbeeld in één keer een volledig landschap vastleggen. Beide camera’s schieten foto’s in 13 megapixel en kunnen ook 4K-video’s schieten. Welke specifieke camerafeatures de V30 verder heeft, is nog onduidelijk.

4. Verbeterde software

LG heeft een aantal nieuwe softwarefuncties getoond. De UX 6.0-skin van het bedrijf brengt diverse vernieuwingen met zich mee, waaronder de zogeheten ‘Floating Bar’. Deze functie vervangt het tweede schermpje dat boven de LG V10 en V20 zat, en zorgt ervoor dat gebruikers snel bij veelgebruikte functies kunnen.

Omdat de LG V30 over een oled-scherm beschikt, is het always on-display onder handen genomen. Door deze functie staat het scherm altijd aan, zodat je snel meldingen en andere berichten kunt checken. Nieuw is de optie om snelkoppelingen, je favoriete muziek en foto’s te tonen.

lg v30 software

Verder heeft de V30 – net als de LG Q6 – gezichtsherkenning aan boord. De functie werkt ook wanneer je het toestel niet gebruikt, waarbij je de aan/uit-knop niet eens hoeft in te drukken om je gezicht te scannen. Dit gebeurt daarentegen automatisch.

Het is onduidelijk op welke Android-versie de LG V30 precies draait. De V20 was vorig jaar het eerste toestel met Android 7.0 (Nougat), maar LG heeft niet bevestigd of zijn nieuwste vlaggenschip met Android O komt. Mogelijk wordt hier later meer over bekendgemaakt.

5. Onthulling op 31 augustus

Wel is duidelijk wanneer we de LG V30 officieel te zien krijgen. LG stuurde vorige maand uitnodigingen voor een event op 31 augustus. Dit is een dag voor de IFA, de jaarlijkse technologiebeurs in Berlijn. Daar presenteren ook Huawei, Sony en andere fabrikanten hun nieuwe smartphones. We weten nog niet of en wanneer de LG V30 naar Nederland komt en wat de telefoon gaat kosten.

Lees het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG V30
LG V30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu