De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

LG V30 vanaf begin december in Nederland te koop

Thomas Haenen
13 november 2017, 10:22
2 min leestijd
LG V30 vanaf begin december in Nederland te koop

De kogel is door de kerk: de LG V30 is vanaf december in Nederland verkrijgbaar voor 899 euro. Dat is ruim drie maanden na de aankondiging van de smartphone.

LG V30 pre-order beschikbaar

lg v30 officieel

Hoewel er eerder nog werd gespeculeerd dat de LG V30 eind november in Nederland zou verschijnen, had de fabrikant uiteindelijk nog ietsje langer nodig. Het toestel is hier vanaf begin december verkrijgbaar in twee kleuren: zilver en blauw, zo heeft LG laten weten. De losse V30 heeft een adviesprijs van 899 euro. Dat maakt hem één van de duurdere Android-smartphones van het moment.

LG is rijkelijk laat met de release van zijn nieuwe vlaggenschip. De V30 werd eind augustus aangekondigd, maar ligt pas drie maanden later daadwerkelijk in de winkels. In de tussentijd zijn verschillende alternatieven van de concurrentie ook aangekondigd en uitgebracht. Denk bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy Note 8, Apples iPhone X en de Huawei Mate 10 Pro. Waarom LG zo’n lange aanlooptijd nodig heeft, is niet bekend.

LG V30

LG V30 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 278,-

Bekijken

Meer over de LG V30

Op het eerste gezicht heeft de V30 veel gemeen met de LG G6, het vlaggenschip dat de fabrikant eerder dit jaar uitbracht. Beide hebben een voorkantvullend scherm met minimale randen. Onder de motorkap zijn echter forse verbeteringen doorgevoerd. Zo heeft de V30 een oled-scherm in plaats van lcd. Deze beeldtechnologie zorgt voor mooiere, levendigere kleuren, beter contrast en minder accuverbruik.

Achterop zit een dubbele 16 megapixel-camera, met een gewone primaire camera en een secundaire camera met groothoeklens. Deze schiet extra brede foto’s, voor als je bijvoorbeeld een wijde landschapsfoto nodig hebt om een familiefoto waar echt iedereen opstaat. Aan de binnenkant zit verder nog een Snapdragon 835-chip, de krachtigste van het moment, aangevuld met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Opmerkelijk genoeg loopt de V30 nog niet op Android Oreo, maar op Nougat. Wel verwachten we dat een update naar Android 8.0 snel uitrolt.

Het laatste nieuws over LG

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG V30
LG V30

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu